Tarolt a Dűne, díjat nyert Billie Eilish, és verekedés is volt az idei Oscar gálán 

Eseménydús díjátadót tudhatunk magunk mögött.

Magyar idő szerint ma hajnalban került megrendezésre az idei Oscar díjátadó ünnepség a hollywood-i Dobly színházban, és nem semmi gálának lehettek szemtanúi a nézők. Kezdjük az est legsokkolóbb pillanatával: Will Smith, aki egyébként a legjobb színésznek járó szobrocskát vihette haza a Richard királyban nyújtott alakításáért, felviharzott a színpadra, és nemes egyszerűséggel felpofozta Chris Rock-ot. A humorista éppen egy díjat adott át, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, el is sütött pár viccet a színpadon, az egyik viszont teljesen kiverte a biztosítékot a színésznél. 

Chris Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith kopaszságán poénkodott:

Jada, tudod, hogy szeretlek, és alig várom, hogy lássalak a G.I. Jane 2-ben.

A színésznő egy autoimmun betegségben szenved, aminek következtében nem tudja megnöveszteni a haját, így érthető módon nem találta túl mulatságosnak a viccet, és csak egy szemforgatással nyugtázta. A férje azonban ennél tovább is ment: felviharzott a színpadra, és élő adásban egy hatalmas pofont kevert le Chris-nek. A humorista szemmel láthatóan teljesen megdöbbenve állt a közönség előtt, miközben a színész már a helyéről többször is azt kiabálta neki: 

Ne vedd a feleségem nevét a kibaszott szádra!

Will később a köszönő beszédében bocsánatot kért az Akadémiától, Chris-től azonban nem.

Na de vidámabb dolgok is történtek a gálán, például az, hogy Billie Eilish is bezsebelt egy díjat. Az énekesnő a legjobb eredeti betétdalnak járó szobrot vihette haza testvérével, FINNEAS-szel karöltve a legutóbbi James Bond filmhez készült No Time to Die című szerzeményért, amit elő is adtak élőben azt est folyamán.

Billie mellett többek között Beyoncé is villantott egy csodás előadást Be Alive című dalával. Az énekesnő 2 év után most először lépett színpadra.

A legtöbb díjat, szám szerint hatot a Dűne kapta, de a nyertesek között van még többek között a CODA, az Encanto, és a Szörnyella is. A nyertesek teljes listájáért katt ide!