Tones and I ki nem állhatja legnagyobb slágerét, a Dance Monkey-t

Meglepő vallomást tett az énekesnő.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni Tones and I 2019-es megaslágerét, a Dance Monkey-t, de pár tényt azért itt hagyunk róla: több, mint 30 ország slágerlistájának ért fel a csúcsáig, csak az USA-ban tizenhatszoros platinaminősítést kapott, több díjátadón is bezsebelte az év dalának járó szobrocskát, és jelenleg is a harmadik legstreameltebb dal a Spotify-on a maga 2,5 milliárdos lejátszásával. Ezek után könnyen gondolhatnánk, hogy az ausztrál énekesnő hatalmas büszkeséggel tekint vissza a kislemezre, ami meghozta számára a nagy áttörést, azonban meglepő módon ez nem így van.

Tones egy rádiós interjúban árulta el, hogyan is érez most a 3 évvel ezelőtti slágere iránt:

Teljesen egyedül írtam, semmit sem szerettem volna elérni vele, és mégis, csak úgy magától megtörtént az egész. De semmiképpen nem szeretném mostantól ezt az egy dalt próbálni felülmúlni, mert őszintén, egy csomószor ki nem állhatom. Nagyon sokszor már nem is akarom elénekelni, biztosan nem írok mégegyszer egy ilyen dalt. Helyette azt akarom átadni az embereknek, amit érzek

– kezdte.

Az ok pedig, amiért mostmár nem a szíve csücske a táncoló majmocskáról szóló szerzemény, az, hogy túl sokan voltak, akik azt várták el tőle, hogy lényegében újraalkossa a dalt, és hasonló hangzású slágereket pumpáljon ki magából. Elmondása szerint a legtöbb embernek, akivel az elmúlt ével során dolgozott, ez volt a célja, ő azonban nem kér többet ebből.

Általában a Dance Monkey volt számukra a kiindulópont. Úgy gondolták, hogy ez a lány már egyszer bezsebelt egy slágert egy ilyen fajta dallal, szóval akkor csináljunk valami hasonlót. De én úgy vagyok vele, hogy nem akarok hasonlót csinálni.

Az előadó egyébként tavaly nyáron dobta piacra debütáló albumát Welcome to the Madhouse címmel, de idén sem tétlenkedik, hiszen a napokban jelent meg legújabb szerzeménye, az Eyes Don’t Lie.