Mától folytatódik a Riverdale hazánkban is a Netflixen

A 101. epizóddal folytatódik!

Úgy tűnik a Riverdale visszatér a régi énjéhez és hátrahagyja mind azt a borzongást, amit az alternatív univerzumban, Rivervale-ben láthattunk… vagy mégsem? Az egyik kreátor, Roberto Aguirre-Sacasa izgalmas dolgokat árult el arról, milyen irányba megy a sorozat a hatodik évad második felében.

Annyi biztos, –megpróbáljuk spoiler-mentesen folytatni– hogy onnan kapjuk a folytatást, ahol a történet cselekménye abbamaradt, így Archie háza felrobban, de Betty és Archie sértetlenül megússzák az incidenst, majd pedig elég para dolgok történnek kedvenceinkkel, ugyanis olyan, mintha valamiféle szupererőt, vagy paranormális képességet kaptak volt a detonáció során. A készítő ezekre is reflektált, ugyanis nem véletlen a cselekményszál vezetése ebbe az irányba.

Az eheti rész (03.21.) előzetese

A hatodik évad második fele olyan lesz, mintha összefűztük volna ténylegesen Riverdale-t és Rivervale-t, remélhetőleg meglepő módon. Valójában a készítőknek annyira tetszett a sok sötétség a másik univerzumban, hogy emiatt hagyták, hogy a valós dimenzióba is beférkőzzön a paranormális szál.

Úgy voltunk vele, hogy mi lenne ha Stephen King és M. Night Shymalan lennének a forgatókönyv írók?

Ezért az inspirációkat olyan klasszikusokból szerezték, mint a Carrie, a Tűzgyújtó (melynek egyébként 2022-ben egy újragondolt változata érkezik Zac Efronnal a főszerepben), a Hatodik érzék vagy a Sebezhetetlen – itt kiemelték, hogy azért ezek, ugyanis olyan történeteket kerestek, ahol a város rájön arra, hogy egy vagy néhány lakó különleges képességekkel rendelkezik.

Elmondásuk szerint újra sikerült összehozni a régi csapatot és nagyon sok közös jelentük és szálaik lesznek, kapunk bőven Archie és Betty szerelméből, Betty és Veronica duójából, Archie és Jughead összefogásából, sőt még Veronica és Jughead sztorija is össze fog gabalyodni egy idő után. A Riverdale minden hétfőn érkezik új részekkel a Netflixre, valószínűleg 10-12 epizódon keresztül.

A jövőheti epizód (03.28.) előzetese