Nem lesz főszereplő Olivia Rodrigo a High School Musical sorozat új évadában

Kicsit háttérbe szorul majd az énekesnő karaktere.

Mielőtt kiadta a drivers license című megaslágerét, és meghódította volna a zeneipart, Olivia Rodrigo főként a Disney+-on futó High School Musical: The Musical: The Series sorozatból volt ismert. A széria 2019-ben indult útnak, és eddig két évadot élt meg, melyek közül az énekesnőt mindkettőben főszerepben láthattuk, azonban a harmadikban ez most változni fog.

A készítő az Entertainment Weekly-nek árulta el először, hogy Olivia az új részekben az előzőekhez képest sokkal kevesebbet szerepel majd, így a karaktere, Nini, főszereplőből mellékszereplő lesz. Nem ő az egyetlen, akit a harmadik évadban nem láthatunk annyit a képernyőn: a Miss Jenn-t alakító Kate Reinders és a Lily-t megszemélyesítő Olivia Rose Keegan is az eddigieknél kevésbé lesznek fókuszban.

Természetesen azért a többiek, a már jó ismert arcok ugyanannyit fognak szerepelni, mint előtte, így Joshua Bassett, Matt Cornett, Sofia Wylie, Julia Lester, Dara Renee, és Frankie Rodriguez is, sőt, új karakterek is érkeznek, akiket Ben Stillwell, Aria Brooks, és Liamani Segur alakítanak majd. Azt már korábban megtudhattuk, hogy az eredeti High School Musical filmekből ismert Corbin Bleu is feltűnik majd benne, aki önmagát fogja alakítani, mint híres HSM sztárt, mellette pedig még Jason Earles is, aki a Hannah Montana univerzumból lehet ismerős, ő Dewey Wood-ot hozza majd képernyőre, a Shallow Lake tábor egyik vezetője személyében.

Az új évad az előző kettővel ellentétben az East High gimi helyett a Shallow Lake táborban fog játszódni, és a Jégvarázsból, illetve a Rocktáborból is lesznek benne zenék.

Nem csoda, hogy Olivia nem tér vissza, mint főszereplő, hiszen jelenleg is gőzerővel dolgozik második stúdióalbumán, hogy annyit haladjon vele, amennyit csak tud, mielőtt április elején elindulna élete első világkörüli turnéjára. Tavaly a Guardiannek azt nyilatkozta, hogy még két évre szól a szerződése a HSM sorozattal, de mostmár sokkal inkább a zenei karrierjére szeretne fókuszálni:

Néha nehéz egyensúlyozni a kettőt

– mondta.

Hamarosan, március 25-én érkezik az énekesnő dokumentumfilmje, a driving home 2 u (a SOUR film), melynek köszönhetően mi is betekintést nyerhetünk ebbe a folyamatba, hiszen a debütáló albumát, a SOUR-t aközben vette fel, hogy a széria második évadát forgatta. Ha pedig ez nem lenne elég, még egy eddig soha nem hallott dalt is kapunk majd az érából, amellett, hogy megnézhetjük, hogyan készült a tavalyi év egyik legsikeresebb lemeze.

Úgy érzem, a film lezárja ezt egy fejezetet az életemben

– nyilatkozta a Rolling Stone-nak.