Olivia Rodrigo: már meg is van a következő albumom címe 

Sour viszont nem kap deluxe kiadást.

Idén Olivia Rodrigo-t választotta a Billboard magazin az év nőjének, ami nem csoda, hiszen páratlan sikereket ért el a debütáló érájával. Két dala, karrierje első kislemeze, a drivers license, és a good 4 u című slágere is felért egészen a Billboard Hot 100 csúcsáig, a Sour című korongja az albumlista élén landolt, az áprilisban induló turnéjára pedig szó szerint percek alatt fogytak el a jegyek. 

A díjat a március 2-én esedékes Women In Music gálán veszi majd át, és ennek örömére még a legújabb Billboard magazinban is landolt, természetesen egy interjú kíséretében. Az énekesnő elárulta, hogy jelenleg is dolgozik a második albumán, hiszen folyamatosan ír dalokat, mi több, már a koncepciója is kezd összeállni. 

Már meg is van a következő albumom címe, és pár dal róla. Mindig nagyon izgatott leszek, mikor erre az új világra gondolok, ami épp körvonalazódik bennem. Szimplán imádok dalokat írni. Próbálok nem túlságosan rástresszelni, csak kísérletezek és jól érzem magam

– mesélte.

Az biztos, hogy nem kis feladat lesz a Sour elsöprő sikerét überelni, Olivia azonban, mint ahogy mondta is, nem igazán aggódik ezen, mi több, azon sem változtatott sokat, hogyan írja a dalait.

Teljesen más élmény a második albumodat írni azután, hogy az elsőnek ennyire jó volt a fogadtatása. Nagyon sok dalomat még mindig a hálószobámban írom, ez szerintem sohasem fog változni.

Ez azonban azt is jelenti, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben, miszerint érkezett volna a lemez bővített kiadása, a tavasszal induló turnéja a Sour korszak végét jelenti majd. 

Úgy döntöttem, hogy nem lesznek bónusz dalok a Sour-on, és nem lesz deluxe kiadása, mert az album egy nagyon különálló korszakot testesít meg az életemben. Úgy éreztem, hagynom kell időt a daloknak, hogy kiteljesedjenek.

Az énekesnő karrierjének első turnéja április 4-én veszi kezdetét az amerikai Portlandben, majd júniusban Európa felé veszi az irány, ahol olyan városokban lép fel, mint Berlin, Milánó, Amszterdam, Brüsszel, vagy éppen Párizs. A koncertsorozat július 7-én zárul Londonban.

A rajongók azonban nem voltak túlságosan boldogok, mikor bejelentették a turnét, és kiderült, hogy nem arénákban, hanem színházakban lép majd fel Olivia. A jegyek pár perc alatt fogytak el az összes dátumra, így sokan nem tudtak venni azok közül, akik szerettek volna, az énekesnő elmondása szerint viszont tudatos döntés volt, hogy kisebb helyszíneket választottak.

Fontosnak tartom, hogy ne hagyjak ki lépéseket a karrierem során, emellett pedig nagyon izgatott vagyok miatta, hogy családiasabb hangulatú helyeken léphetek fel, és mélyebben, személyesebben is megismerhetem a rajongóimat.

Már a debütáló albuma is különböző hangzások egyvelege volt – a pop-punk slágerek, mint a good 4 u, és a brutal mellett jól megfértek az olyan zongorás balladák, mint a drivers license vagy éppen a traitor. Bár egyelőre nem sokat árult el a következő korongról, annyi biztos, hogy azon is többféle stílussal kísérletezik majd.

Imádom, ahogy a popzenében egyre jobban keverednek a műfajok. A popzene annyi féle dolgot jelenthet, imádom hallani azt a sokféle változatát, ami manapság van.