Márciusban jön az Eurovíziós Dalfesztivál amerikai változata

Már megvan a koncepció, a premier és a műsorvezetők is.

Extrém hosszú, több hetes versennyé varázsolták át az Eurovíziós Dalfesztivált az Egyesült Államokban, akik irigykedve tekintenek a kontinensük dalversenyére – így gyorsan, hasonló mintára kialakítottak egy sajátot.

A 8 hetes versenyek több szakasza lesz, ahol az 50 állam, 5 külsős terület, valamint az állam fővárosa, így összesen 56 induló méretteti meg magát: először tovább kell jutnia az elődöntőbe, majd az elődöntőben versenyezhet azért, hogy a döntőbe juthasson és hazavigye a megtisztelő győztes címet. Minden államnak, területnek saját versenyzőt és dalt kell küldenie, hasonlóan, mint az európai verzióban, természetesen megjelenhetnek azok az elemek, amik különlegessé teszik egyes területek zenéjét.

Minden héten hétfőnként élőben jelentkezik az adás Kelly Clarkson és Snoop Dogg műsorvezetésével, bő 2 órán keresztül március 21-étől. A fináléra így május 9-én kerül majd sor.

Mint kiderült, Kelly nagy fanja az Eurovíziós Dalfesztiválnak – saját beszélgetős műsorában például még az egyik nyertes, Duncan Laurence dalát, az Arcade-ot is elénekelte.