Ők az idei Brit Awards első fellépői

6 nevet jelentett be a díjátadó.

Tavaly decemberben már bejelentették a jelölteket, most pedig az idei Brit Awards első 6 fellépőjéről is lehullott a lepel. A gálát szokás szerint a londoni O2 arénában tartják, méghozzá február 8-án, a házigazda pedig a humorista Mo Gilligan lesz. Ahogy minden évben, a nemzetközi rajongók idén is a YouTube-on követhetik élőben az eseményt.

Nézzük is, kik lépnek már biztosan színpadra:

Ed Sheeran

A tavaly novemberi, Budapesten tartott MTV EMA-t is megjárt énekes 4 kategóriában is versenybe száll az este folyamán, ezek pedig: az év brit pop/r&b előadója, a év brit előadója, az év brit albuma a tavalyi = című lemezével, és végül, de nem utolsó sorban az év brit dala a Bad Habits slágerével. 

Doja Cat

Kétségkívül Doja volt az egyik előadó, aki uralta a 2021-es évet a harmadik, Planet Her című korongjával, abban pedig biztosak lehetünk, hogy a fellépése extrém látványos lesz. Az idei Brits-en az év nemzetközi előadója, és a Kiss Me More-ral az év nemzetközi slágere címekre esélyes.

Holly Humberstone

A 22 éves énekesnő a tavalyi év egyik legígéretesebb brit felfedezettje, így nem csoda, hogy a díjátadó neki ítélte a Rising Star díjat. Novemberben érkezett meg az első EP-je, amit már a kiadóján keresztül jelentetett meg The Walls Are Way Too Thin címmel, legújabb dalát, a London is Lonely-t pedig a napokban kaptuk meg. 

Liam Gallagher

Az Oasis egykori énekese már valódi veteránnak számít a Brits-en, hiszen az egykori bandájával 17 jelölésből 6-ot sikerült díjra váltani, szólóban pedig eddig egy jelölést zsebelt be. 

Little Simz

A 27 éves rapper már több, mint egy évtizede tevékenykedik a zeneiparban, ám hazájában, Angliában az igazi áttörés csak tavaly érkezett el számára. Legutóbbi, összességében negyedik albuma tavaly jelent meg Sometimes I Might Be Introvert címmel. Az idei gálán ő az egyik előadó, akinek a legtöbb jelölést sikerült bezsebelnie, szám szerint négyet az év brit előadója, az év új előadója, az év hip-hop/rap/grime előadója, és az év brit albuma kategóriákban. 

Dave

A 23 éves rappernek Adele-hoz, Little Simzhez, és Ed Sheeranhez hasonlóan szintén 4 kategóriában sikerült jelölést bezsebelnie, ezek pedig az év brit albuma a legutóbbi, We’re All Alone in This Together című korongjával, az év brit dala a Clash című kislemezével, az év brit előadója, és az év hip-hop/rap/grime előadója.