15 dolog, amit nem tudtál Liam Hemsworth-ről

Boldog születésnapot, Liam!

Liam Hemsworth 2007-ben, csupán 17 évesen kezdett színészkedni szülőhazájában, Ausztráliában, majd pár évvel később már az USA-ban próbált szerencsét. Hamar sikerült is neki bezsebelnie pár ikonikus szerepet, onnantól pedig nem volt megállás: mára már a generációja egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát ezeknek köszönhetően. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk pár érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a legfiatalabb Hemsworth-tesóról.

1. Szinte a szörfdeszkán nevelkedett

A színész az ausztráliai Melbourne-ben született, majd nyolcadikas korában elköltöztek a Philipp-szigetre, ahol szinte a teljes szabadidejét szörfözéssel töltötte a tesóival együtt. 

A szörfözés a kedvenc dolgom az egész világon. Tényleg, mindennél szívesebben csinálom. Ha a szörfözésből meg lehetne élni, tutira azt csinálnám

– áradozott a Men’s Fitness-nek.
2. Fél évig padlóburkolóként dolgozott

Mint ahogy a legtöbb sztár, a hírnév előtt ő is teljesen hétköznapi munkát végzett. Mielőtt belevágott volna a színészkedésbe, fél éven keresztül padlóburkolóként dolgozott. 

3. A két bátyja hatására lépett a színészi pályára

Mikor ő még középsulis volt, a tesói, Chris és Luke már bőven szerepeltek a képernyőn. Ennek hatására vált vonzóvá számára a színészkedés: először a sulis darabokban kezdte, majd 16 éves korára már meghallgatásokra is járt.

4. Az ausztrál Barátok közt-ben kezdte a karrierjét

Olyan sorozatokban tűnt fel először vendégszereplőként, mint az Otthonunk és a McLeod lányai, majd 2007-ben bezsebelte első jelentős szerepét a Neighbours című szappanoperában – ami tuladjonképpen az ausztrál Barátok közt. Érdekesség, hogy Kylie Minogue is itt kezdte a karriejét, csupán két évtizeddel korábban. Liam egy kerekesszékes srácot alakított, és két éven keresztül volt látható a sorozatban, amiben egyébként a legidősebb Hemsworth-tesó, Luke is játszott.

5. Szerepelt volna A feláldozhatók-ban

Sylvester Stallone mellett tűnt volna fel a 2010-es akciófilmben, ám az utolsó pillanatban kiírták a karakterét a forgatókönyvből, azonban a második részben már tényleg szerepelt.

6. Először ő kapta Thor szerepét

Chris a Movieline-nak mesélte, hogy csupán pár órával azután, hogy Liamet kiírták a Sylvester Stallone filmből, kapott egy hívást a Thor rendezőjétől, hogy őt szeretné a főszerepre. Nem sokra rá az USA-ba is költözött a produkció miatt, ám végül, mint tudjuk, nem más happolta el a munkát előle, mint a bátyja, Chris.

7. Rivalizál a tesóival

Mivel mindhárman ugyanazon a pályán tevékenykednek, és volt is rá példa, hogy a másik miatt nem kaptak meg egy szerepet, nem meglepő, hogy néha rivalizálnak egymással. Liam elmondása szerint azonban ez teljesen egészséges, sőt, még jó hatással is van rájuk:

Testvérek vagyunk, szóval folyton versengünk egymással, de ez egy jó dolog, hiszen nagyon motiváló tud lenni. Természetesen mindig örülünk egymás sikerének is

– ecsetelte a Herald Sunnak.
8. Egy ideig Chris menedzserénél lakott

2010. márciusában költözött az USA-ba a Thor miatt, ám ekkoriban még nem volt elég pénze saját lakást bérelni, ahogy a bátyjának, Chris-nek sem, így egy ideig az utóbbi menedzserének a vendégházában húzták meg magukat Los Angeles-ben.

9. Segítség nélkül zsebelte be Az utolsó dal főszerepét?

Néha nem kell más a sikerhez, csak a puszta tehetség. Így kapta meg Liam is Az utolsó dal főszerepét egykori felesége, Miley Cyrus mellett, teljesen önerőből, segítség nélkül. Alig 3 hete lakott az USA-ban, és még csak ügynöke sem volt, mikor kiválasztották a szerepre!

10. Hazudott, hogy megkapja a szerepet

Najó, azért egy apró hazugság kellett ahhoz, hogy megkapja a munkát. A meghallgatáson ugyanis azt kamuzta, hogy profi szinten röplabdázik – ami egyáltalán nem volt igaz. Mi több, később bevallotta, hogy a röpis jelenetek jelentették a legnagyobb kihívást számára a forgatás során.

11. Feltűnt Miley When I Look At You klipjében
12. Az éhezők viadala miatt festette be a haját

Az eredetileg szőke haját „Az éhezők viadala” kedvéért festette barnára, színésztársának, Josh Hutchersonnak pedig az alapból barna haját kellett kiszőkítenie. Természetesen akkor már Jennifer Lawrence sem maradhatott ki a buliból, akinek szintén barnára kellett festenie a tincseit a szerep miatt.

13. A személyisége hasonlít Gale-re

Egy interjúban elárulta, hogy teljes mértékben tudott azonosulni a filmbeli karakterével, Gale Hawthrone-nal, hiszen a való életben is nagyon hasonlít rá. Hogy milyen szempontból? Szerinte Gale olyan ember, aki kiáll amellett, amiben hisz, és nem fél harcolni érte – pont, mint Liam.

14. Egy gyermekjóléti alapítvány nagykövete

Nagyon a szívén viseli a gyerekek sorsát, ezért kiemeltem fontos számára az Australian Children Foundation-nél betöltött szerepe, és az, hogy jó példát mutasson nekik.

A szüleim évtizedek óta foglalkoznak a gyermekvédelemmel, engem is mindig bátorítottak és támogattak. A világ elég félelmetes hely egy gyermeknek, így mindennél fontosabb, hogy az otthon a biztonságot jelentse számukra

– olvashattuk az alapítvány honlapján.
15. Egyik legutóbbi szerepe egy horror sorozatban volt

2020. tavaszán debütált legutóbbi munkája, a Most Dangerous Game című horror sorozat, melyben egy beteg férfit alakít, aki a terhes feleségének próbálja megalapozni a jövőjét még a halála előtt.