Feltörekvő ukrán zenekarok a BUSH-on

Az ukrán zene két üdvöskéje is érkezik az október 21-22-én zajló Budapest Showcase Hub fesztivál színpadára: az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt GURT (O), illetve az ukrán XX, a Disappeared Completely.

GURT (O)

A kijevi székhelyű elektro-pop zenekar, a Gurt [O] dalaival olyan témákra fókuszál, mint a FOMO, az internetfüggőség vagy a modernkori öntudat, miközben hangzásvilága az elbűvölő énekkel és a magával ragadó ritmusával egészen egyedülálló élményt nyújt. A debütáló kislemezük, a Mushechki, azaz Legyek sokkolta az internet népét, ezzel együtt azonnal országszerte ismertté is tette a zenekart. Nem is csoda, hogy 2020-ban őket küldték az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Disappeared Completely

A kijevi indie-pop formációt 2016-ban alapította pár egyetemista barát. A Disappeared Completely 2017-ben jelentette meg első nagylemezét Sea of Fallen Nests címmel, ami óriási siker lett, többek között a Rolling Stones és a Men’s Health is írt róla. Ezt követte 2019-ben a Dissolve című EP, ami megjárta Ukrajna, Francia- és Németország, Nagy-Britannia és Magyarország slágerlistáinak élét is. Mostanra több mint egymillióan hallgatták már meg őket Spotify-on, és rajongó táboruk egyre csak nő.