A magyar operatőr, Rév Marcell hatására szeretett bele Zendaya a filmkészítésbe

Az InStyle-nak mesélt a színésznő.

Már csak pár hónapot kell várnunk az Eufória második évadáig, hiszen a sikersorozat új részei 2022 elején jelennek meg, így természetesen erről is mesélt Zendaya az InStyle-nak. A színésznő lett ugyanis a magazin novemberi számának címlapsztárja, és többek között a Dűne esetleges folytatásáról, Tom Hollandről, és az öltözködési stílusáról is beszélt.

Azt már korábban is kifejtette, hogy egyre inkább érdeklik a színfalak mögött és a kamera másik oldalán zajló folyamatok, most pedig azt is elárulta, hogy ez főként az Eufória magyar operatőrének, Rév Marcellnek köszönhető.

Mindig is érdekeltek a dolgok, amik a kamera mögött zajlanak, de az Eufória hatására szerettem bele igazán a filmkészítésbe, amikor láttam Rév Marcellt, ahogy beállítja a fényeket és minden egyes képkockát csodálatossá varázsol. Sam Levinsonnal közösen annyira összetett és gyönyörű jeleneteket építettek fel, és minden egyes részletre hatalmas hangsúlyt fektettek. Szűz a csillagjegyem, szóval alapjáraton szeretek mindenre odafigyelni, de az ő munkájuk hatására még jobban beleszerettem a fotográfiába

– ecsetelte.

Azt már a forgatás legelején elárulta, hogy egy nagyon durva évadra számíthatunk, amit brutális érzés forgatni. Most egy kicsit részletesebben is belement, hogy miért is annyira brutális a dolog, és elmondta, hogy tulajdonképpen ő maga is keresztülmegy azon, amin a karaktere.

Nagyon-nagyon szeretem a karakterem, Rue-t, így sokszor totál összetöri a szívemet, mikor épp keresztülmegy valamin. És a tested nem tudja, hogy nem igazi, ami történik. Ő csak befogadja ezeket a dolgokat, és ténylegesen érzi őket. Néha időbe telik neki, hogy visszaálljon a normális kerékvágásba.

És hogyha nem Rue-t alakítaná, kit játszana el legszívesebben a sorozatból?

Szerintem Fez lennék a legszívesebben. Habár Angus zseniális, ő a tökéletes Fez, szóval nem hiszem, hogy felérnék hozzá, de egyetlen egy napra szívesen játszanám én a karakterét.

Hamarosan a hazai mozik is elkezdik játszani a színésznő legújabb filmjét, a Dűnét, melyben Timothée Chalamet mellett tűnik majd fel a mozivásznon. A magyar premier még csak október 21-én lesz, az amerikai pedig egy nappal később, de máris szó van egy esetleges második részről.

Hogy Zendaya benne lenne-e?

Meglátjuk, milyen fogadtatása lesz az elsőnek, de én készen állok a második részre. Ha hívnak, én igent mondok. Timothée egy lenyűgöző tehetség és egy nagyon kedves ember, igazi családtaggá vált számomra.

De nem a Dűne az egyetlen nagy dobása idén, ugyanis év végén, egészen pontosan december 17-én mutatják be a legújabb Pókember filmet, mely a Nincs hazaút címet kapta. Minden jel arra utal, hogy a színésznő összejött a kollégájával, Tom Hollanddel, ugyanis a még a nyáron csókolózás közben kapták őket lencsevégre a lesifotósok, az InStyle kérdésére pedig, hogy mit szeret Tomban a legjobban, egyértelművé tette, hogy a válasza a közös munkára vonatkozik.

Rengeteg dolog van, amit szeretek benne. Ha a munkánál maradunk, szeretem, hogy tényleg imád Pókember lenni. Pedig elég stresszes dolog, hiszen egy szuperhős szerepét kell magadra öltened, akárhová is mész. A kissrácnak, akibe csak belebotlasz az utcán, neki te tényleg Pókember vagy. De Tom ezt nagyon jól kezeli.

Azért arra is kitért, hogy emberileg mit szeret benne, bár erre más sokkalta szűkszavúbban válaszolt.

Kellemes vele lenni. Karizmatikus személyiség, és mindenki jól érzi magát mellette. Nagyokat lehet vele nevetni, és jókat beszélgetni.

Amellett, hogy jelen pillanatban ő az egyik legfelkapottabb fiatal színésznő, az évek során valódi divatikonná nőtte ki magát. Az öltözködés terén azonban valójában csak egyetlen egy szabályt követ, amit tulajdonképpen mindenki elraktározhat magának amolyan jó tanácsként.

Nem igazán hiszek a trendekben. Én abban hiszek, hogy viseld azt, amiben jól érzed magad, amiben gyönyörűnek érzed magad, és ami magabiztossá tesz.