Megható dallal és klippel jelentkezett az AWS #Emlékszem

Az AWS zenekart legtöbben talán 2018-ban ismerték meg, amikor a Viszlát nyár című dalukkal megnyerték A Dal című műsort, majd képviselték Magyarországot az Eurovíziós dalfesztiválon. A műsor után a zenekar karriere egyre feljebb emelkedett. 2020-ban mint minden zenész, a vírus helyzet miatt a metál zenekar sem tudott színpadra lépni. 2021-en elején az egész országot megrázta a hír, hogy a zenekar frontembere Siklósi Örs 29 éves korában, hosszas küzdelmek után elhunyt.

Az AWS azóta nem jelentkezett új dallal. Most viszont a Road Movie keretein belül egy még 2019-ben felvett dalt tettek közzé, melyet Örs álmodott meg.

A Road Movie 2019-ben kérte fel az AWS-t, hogy sok más hazai együtteshez hasonlóan ők is írjanak dalt a szívükhöz legközelebb álló magyar tájról. Még szó sem volt Örs betegségéről – a most debütáló dal ekkor született meg. Az együttes a Zsámbéki-medencét, gyerekkoruk közös helyszínét választotta a dal és a klip témájául. Örs úgy tervezte, hogy élete későbbi szakaszában vissza is térhet majd ide. A felhőtlen gyerekkor elvesztéséről szóló dalnak Örs nem csak a szövegét írta és énekelte fel, de a zenei koncepciót is ő találta ki hozzá. A szám elkészült, de a forgatást elsöpörte 2020, a leukémia pedig 2021 februárjában örökre elvitte azt a szív-lélek srácot, aki mezítláb ment fel a színpadra. Ebből a helyzetből született most az Emlékszem videóklipje, ami – bár nem így tervezték – most már nem csak a boldog fiatalkorra, de Siklósi Örsre is emlékezik. A klipben az AWS-gyerekkor helyszínei, a zsámbéki romtemplom, a Biatorbágy melletti Nyakas-szikla és a budakeszi arborétum mellett megjelenek Örs családtagjai, zenésztársai és barátai is. A zenekar pedig ebben a klipben látható először újra együtt.

Nyilatkozta a Road Movie Hungary.

A zenekar szeptember 5-én “Míg csillaggá nem lesz az életed” címmel rendez koncertet Siklósi Örs emlékére a Budapest Parkban.