© Hunger

Yungblud: Mindenkinek azt prédikáltam, hogy legyen önmaga, miközben pont én nem voltam az

Íme a Fleabag!

Még egy éve sincs, hogy megjelent Yungblud legutóbbi albuma, a Weird!, de máris új zenével jelentkezett, mi több, az új albuma is közeleg! Ennek az előfutáraként adta ki a Fleabag című dalt, melyet már élőben bemutatott pár hete az Occupy the UK elnevezésű turnéján.

Arról, hogy mi inspirálta a szerzeményt, a Hungernek mesélt. Elmondása szerint az utóbbi időszakban túl nagy lett rajta a nyomás az elvárások miatt, ezért egy kicsit elveszítette önmagát.

Túl magasak lettek az elvárások felém, ezért Yungblud igazi teherként nehezedett a vállamra. Sok pletyka keringett rólam online, pedig én csak önmagam akartam lenni. Mindenkinek azt prédikáltam, hogy legyen önmaga, miközben pont én nem voltam az. Erről szól a Fleabag, és az az üzenete, hogy ne akarj megfelelni az elvárásoknak, légy önmagad, légy csodálatos, és légy büszke rá

– ecsetelte.

A magazinnak arról is beszélt, hogy nem szeretné bekategorizálni magát, sem zeneileg, sem pedig a stílusát illetően. Tetszik neki, hogy ismét egyre inkább teret hódít magának a punk-pop zene, de nem nevezné magát punk-pop előadónak.

Az vagyok, aki vagyok. A trendeknek az a lényege hogy egyszer vége lesz, de én nem akarok olyan csinálni, ami csak időszakos, én olyat akarok, ami örökké tart. Tartozni szeretnék valakikhez, ezek pedig a rajongóim. 

A közössége mellett még egy dolog van, ami fontos számára, és amivel ki tudja fejezni önmagát, ez pedig a divat. Természetesen ebből a szempontból sem szeretne beleolvadni a tömegbe: a koncertjein például többnyire szoknyában lép színpadra, amiket, mint kiderült, a barátnője készít neki.

Öltözködés szempontjából nem igazán tudom, mi számít most menőnek. A legjobb barátaimmal dolgozom, és azt veszem fel, amit szeretnék. A szoknyáimat például a barátnőm készíti! A szívemre hallgatok, ahogy mindig is tettem.

Yungblud idén ősszel az Egyesült Királyságban turnézik tovább, azonban jövő tavasszal újra ellátogat az európai rajongóihoz, többek között Bécsbe is május 21-én, ekkora pedig már a Fleabag mellett valószínűleg még több új dalt hallhatunk tőle.