Dua Lipa: mindenkitől azt kaptam, hogy nem vagyok elég és nem érdemlem meg a sikert

Csak azért nem adta fel, mert meg akarta mutatni mit tud.

Dua Lipa második lemeze, a Future Nostalgia egy teljesen új szintre emelte az énekesnőt és karrierjét. Mára szinte nehéz úgy végigmenni az utcákon, áruházakban, hogy ne találkozzunk Lipa dalaival, arcával vagy merch kollekciójával. A történet viszont 2015-ben még teljesen máshogy nézett ki, ekkor jelent meg debütáló kislemeze, a New Love, majd szépen lassan feldolgozta magát oda, hol éppen most tart.

A kezdetekben körülbelül 160, teljesen tökéletesre csiszolt dalból kellett összeállítania első lemezét, melyet saját neve fémjelez. Ekkoriban egyik dalt adta ki a másikra, így is volt a New Love, Be The One, Last Dance hármasnál is, majd pedig a kör a korong 7. kislemezével ért körbe, ami a New Rules volt.

Csak egymás után dobáltam ki a dalaimat, reménykedve, hogy mindegyik felülmúlja az előzőt. Kisléptekben, de mégis több embert érjenek el, mint az előző. Csak még egy koncert legyen teltházas, vagy csak egy kicsit legyenek többen a koncertjeimen.

A lassan, de biztosan növekvő fanbázis pedig Európától Ázsián át egészen az Egyesült Államokig elért és az évek során az egyik legkelendőbb pop előadóvá nőtte ki magát.

Ahogy a követőtáborom elkezdett növekedni, főként az online világban, úgy érzem többet kell nyújtanom ezeken a felületeken, mintsem csak cuki képeket posztolgatni.

Ha a fellépésekről van szó, valószínűleg mindenkinek beugranak az olyan fellépések, mint a One Kiss egyik ikonikus koregráfiája, vagy a 2018-as Brit Awards-on előadott New Rules, ami miatt csak úgy a nyakába szakadt a negativitás. Ő pedig tisztában is volt ezzel, olvasta a kommenteket és a kritikákat.

Nagy volt rajtam a nyomás. Az emberek azt mondogatták, hogy nem vagyok elég jó vagy hogy meg sem érdemlem ezt a mértékű sikert… de úgy voltam vele, hogy ezeket inkább kizárom az életemből és úgy készítem el ezt a lemezt, ahogyan én szeretném. Arra fókuszáltam, hogy mindenbe a maximumot rakjam bele.

De úgy volt vele, hogy tényleg a maximumot kell nyújtania és tanulnia hibáiból, csiszolni gyengeségein. Ekkor döntött úgy, hogy a második lemezének meglesz a saját témája, hangzása és tematikája.

Nagyon tetszett az ötlet, hogy a Future Nostalgia-nak meglegyen a saját kis világa.

Majd pedig akkorát villantott, hogy az egész populáris kultúrának pofont adott: megváltoztatta a trendeket, újraélesztette a disco-pop stílust, és megmutatta a világnak, hogy igenis megváltozott. Egy igazi előadó lett belőle, aki kihasználja a csillogást és a fényeket.

Meg akartam mutatni az embereknek, hogy én bizony nem megyek sehova, sőt azt is, hogy nem csak egy egyslágeres előadó vagyok a zeneiparban. Biztos akartam lenni, hogy most én hordom a nadrágot, én csinálom a zenémet és abban is, hogy sokat fogok próbálni. Aztán amikor eljutok oda, hogy fel is lépjek, mindegyik tökéletes lesz, egytől-egyig. Megmutatom az embereknek, hogy meg tudom csinálni.

És hogy mi a terv a jövőre nézve? Annyi biztos, hogy 2022-ben egy nagyszabású turnéval Bécsbe is ellátogat, de azt is tudjuk, hogy már dolgozik harmadik lemezén, sőt már a címe is megvan. De még kettő albumot biztosan ki szeretne adni belátható időn belül és turnézni folyamatosan az elkövetkezendő években. Igaz, a színészet is érdekli, de jelenleg kizárólag a zenére szeretne fókuszálni.

Először meg akarom alapozni az előadói énemet még mielőtt bármi másba belekezdek. Most egyelőre az az első célom, hogy a zeném jó legyen.