Üdvözöl a Planet Her, ahol a girlpower a főszereplő

Doja Cat harmadik lemeze talán élete legjobb munkája.

Igen, tényleg hosszú volt a várakozás, és még hosszabbnak tűnt a sok Say So és Streets előadás miatt is, hiába toporgott már a sarkon az énekes-rapper, Doja Cat új korongja, mely egy igazán izgalmas koncepcióval áll a hallgatók elé.

De ne siessünk ennyire előre. Az megvan, hogy Doja még 2018-ban nem volt több egy kvázi mém-accountnál, és zenéjét sem vette szinte senki (csak egy bizonyos réteg) komolyan? Az egészet a Mooo! c. szerzeménye és annak olcsó, de mégis mesteri videója robbantotta ki, majd szépen lassan bármihez is nyúlt, felkapták az emberek és egy kis idő elteltével korunk egyik legizgalmasabb előadójává fejlődött ki a videójában epres tejet lefetyelő tehetség.

Az Amala és a Hot Pink kissé egyhangúsága után most úgy tűnik kiéli kreativitását különböző producerekkel és kollaborátorokkal is, hiszen színes és változatos rnb lemezt köszönthetünk köreinkben Planet Her néven. A rapper-énekes állítása szerint minden videóban más és más lakosokat mutat meg a bolygóról, míg dalszövegeit saját tapasztalatai ihlették. A közreműködő előadók mellett több hírességet és popkulturális terméket is megemlít dalaiban, például Ed Sheerant, Rihanna sminkmárkáját, Nicki Minaj-t, vagy a Bajos csajokat és az egyetlen Regina George-ot.

A lemez erősen kezd és tökéletesen meg is alapozza a tematikát és a hangulatot, ugyanis az első két dal a női nem szépségéről szól, arról, hogy mennyire erősek a különbségek (ami úgy szép, ahogy van), illetve kitér arra is, hogy mennyi szerepet kell egy nőnek elvállalnia, köztük most Dojanak is a próféta szerepét kell betöltenie.

Ariana Grande és The Weeknd is szerepet kap az álomvilágban, ezen már meg sem lepődhetünk, hiszen ők hárman valahogy mindig keresztezik egymás útjait. Igaz az I Don’t Do Drugs és a You Right is egy mestermű, valószínűleg vagy több hallgatásra van az embernek szüksége, hogy tényleg a bőrébe is beleivódjon, de sokan jogosan várhattak többet ekkora nevektől.

Viszont aki azt a Doja Cat-et keresi, aki a Boss Bitch-t, a Say So-t vagy a Cyber Sex-et énekli, sajnos el kell keserítenünk: valahogy az az energia elveszett, vagyis jobban szólva átalakult egy olyan kiforrott stílussá, melyben Doja a saját közreműködő előadója is lehetne, hiszen a verzéket, a refrént és szinte minden részt más hangleejtéssel és hanghasználattal hoz a felszínre, ami becsülendő. A Been Like This egyértelműen az album egyik legerősebb dala, mely a Kiss Me More szintjét is hozza.