© EXIT Photo Team

Szerbia június 21-én nyit, Robin Schulz és a Fran Palermo is az EXITre tart

Másfél hónap múlva fesztivál!

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is.

A Budapesttől mindössze háromórás autóútra lévő Újvidék ünnepi fesztiválra készül a 18. században épült Péterváradi Várban, pótolva a tavaly elmaradt 20. rendezvényt, ráadásul egy sor világsztárt felsorakoztatva. A 2000-ben indult – a háborús bűnökkel vádolt volt jugoszláv elnök elleni demonstrációból kifejlődött – EXIT napjainkra Európa egyik legismertebb fesztiváljává vált és számos nemzetközi díjat is bezsebelt az évek folyamán.

A másfél hónap múlva induló fesztivál már korábban bejelentett olyan sztárokat, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner, Paul van Dyk, illetve Honey Dijon, Asaf Avidan, a Sabaton, Nina Kraviz és sokan mások. Ehhez a sorhoz csatlakozott a napokban generációjának egyik legtehetségesebb producere, Robin Schulz. Szintén a legfrissebb fellépők közt szerepel a hagyományos balkáni és meditatív zenéket house és tech house elemekkel vegyítő holland DJ-producer, Satori. A magyar rajongóknak pedig külön meglepetés lehet, hogy a Fran Palermo is bekerült a fesztivál programjába.

Dušan Kovačević, az Exit alapító-főszervezője arra számít, hogy rengeteg pozitív energiát fog felszabadítani az idei buli, ami szerinte a legkülönlegesebb lesz a fesztivál történetében. „Ugyanakkor továbbra is felelősen kell gondolkodnunk és arra bíztatjuk a vendégeinket, hogy éljenek az oltás lehetőségével” – mondta az alapító, hozzátéve, hogy továbbra is elsődleges szempont a látogatók, fellépők és szervezők egészsége.

A szervezők közleménye szerint:

A 2021-es EXIT-re bárki beléphet, akit már beoltottak, illetve akinek a szervezetében kimutathatóak a koronavírus antitestek, vagyis már átesett a fertőzésen. Szintén beléphetnek azok a látogatók, akik még nincsenek beoltva, de 48 óránál nem régebbi negatív teszttel vagy antigén teszttel rendelkeznek. A szervezők a bejáratnál létrehoznak egy speciális tesztzónát is, ahol alacsony áron lehet majd antigén gyorstesztet végeztetni. A külföldi vendégek jelenleg negatív PCR teszttel utazhatnak Szerbiába, de a szervezők azzal számolnak, hogy júliusra már nem lesz szükség erre sem, tehát szabadon lehet majd mozogni a két ország között.

A fesztiválra jelenleg 26.500 Ft-os áron lehet bérleteket venni a készlet erejéig, ráadásul ez az ár öt bérlet csoportos megvásárlása esetén még alacsonyabb. Újdonság, hogy idén már kriptovalutával – bitcoinnal – is fizethetünk a belépőjegyekért a fesztivál központi jegyértékesítő felületén. További információk itt.