Willy Wonkaként tűnik fel Timothée Chalamet a filmvásznon

Érkezik az ikonikus csokigyáros eredettörténete.

Nem akármilyen szerepet zsebelt be Timothée Chalamet, ugyanis ő fogja alakítani az ikonikus feltalálót és csokigyárost, Willy Wonkát a készülőben lévő, Wonka című eredettörténetében. A film a karakter kalandjait fogja bemutatni még azelőtt, hogy megnyitotta volna a minden képzeletet felülmúló csokigyárat, Timothée pedig most először az ének- és tánctudását is megcsillogtathatja a vásznon, ugyanis több zenés jelenet is lesz az alkotásban.

A rendező Paul King lesz, aki a forgatókönyvet is írta Simon Farnaby-vel közösen. A Deadline információi szerint már évek óta kiszemelték Timothée-t a szerepre, azonban eddig egyszerűen nem fért bele az időbeosztásába, mivel roppan hosszadalmasak lesznek a film előkészületei, amibe az ének- és táncórák is beletartoznak.

A Warner Bros mostanra már harmadjára nyúl hozzá Roald Dahl Charlie és a csokigyár című klasszikus regényéhez. Az első adaptáció 1971-ben került a mozikba, akkor Gene Wilderrel a főszerepben, majd 2005-ben újraalkották, ezúttal Johnny Depp alakította Wonkát, a rendező pedig Tim Burton volt. A legnagyobb különbség az lesz az előző két filmhez képest, hogy a mostaniban egyáltalán nem tűnik fel a könyv másik főhőse, a Charlie Bucket nevű kisfiú, és csak és kizárólag Willy Wonkára fog fókuszálni.

Timothée-t egyébként legközelebb a részben Magyarországon forgatott Dűne című filmben láthatjuk, de ezen kívül még egy csomó, a Wonka-hoz hasonlóan izgalmas projekt várható tőle.