© Neil Krug

A gyerekkoráról tesz őszinte vallomást Lana Del Rey

Három új dalt is piacra dobott az énekesnő.

Csupán néhány hónapja jelent meg Lana Del Rey hetedik stúdióalbuma, a Chemstrails Over the Country Club, de máris belevágott az új érába, ráadásul nem is egy, hanem rögtön 3 új dallal. Természetesen, szokásához híven mindhárom szerzemény igencsak személyes hangvételű.

A Blue Banisters-ben a barátairól és a hétköznapjairól énekel. Megemlíti többek között az egyik legközelebbi barátját, Jenny-t, aki az előző lemeze címlapján is szerepel, és Nikki Lane-t is, akivel duettezik a Chemtrails-en, és szintén évek óta közeli barátok.

Már a fenti dalban is említést tesz az exére, a Text Book című szerzemény pedig egyenesen róla szól, és arról, hogy mennyire hasonított az édesapjára. Lana utalást tesz a Black Live Matter mozgalomra is benne.

Maybe just the way we’re different could set me free
And there we were, screamin’ “Black Lives Matter” in a crowd
Like an open river, and I saw you saw who I am

A Wildflower Wildfire dalban pedig a gyerekkoráról tesz őszinte vallomást, különösképpen az édesanyjával való kapcsolatáról. Bár az apjáról sűrűn ír a dalszövegeiben, a másik szülőt már sokkal kevésbé gyakran említi meg, aminek az oka, hogy nem a legjobb a kapcsolatuk. Nem is az édesanyjaként, hanem az apja feleségeként utal rá a szerzeményben.

My father never stepped in
When his wife would rage at me
So I ended up awkward but sweet

Mindhárom kislemezt Los Angelesben rögzítette az énekesnő, a producerek pedig Mike Dean és Gabe Simon voltak.

A tervek szerint Lana 8. albuma július 4-én kerül a boltok polcaira Blue Banisters címmel, szeptemberben pedig már a koncertezéshez is visszatér, hiszen ő lesz a jubileumi, 20. tennessee-i Bonnaroo fesztivál egyik fő fellépője.