12 dolog, amit tudnod kell Machine Gun Kelly-ről

Tudtad, hogy gyerekkorában Egyiptomban is lakott?

Machine Gun Kelly 1990. április 22-én látta meg a napvilágot, és igencsak kalandos gyerekkort tudhat maga mögött. Korai mixtape-jei után első albuma 2012-ben jelent meg, amit ezután még 4 követett, melyek közül a legutóbbi, a Tickets to My Downfall a Billboard albumlista élén kötött ki. A rapperből lett punk-rocker a tervek szerint amint lehetséges, hazánkba is ellátogat, hogy a Budapest Parkban koncertezzen, ám pontos dátuma egyelőre nincs a show-nak. Íme 12 érdekesség, amit érdemes tudni MGK-ről.

1. Ezért lett Machine Gun Kelly a művészneve

A zenész Colson Baker néven látta meg a napvilágot. A Machine Gun Kelly művésznévvel, amit 15 évesen vett fel, egyrészt arra utal, hogy a rap szövegei is pont úgy hasítanak, mint egy gépfegyver, másrészt pedig egy hírhedt amerikai gengszterre, akinek ugyanez volt a beceneve, és aki még az Alcatraz börtönszigeten is raboskodott.

2. Egyiptomban is élt gyerekkorában

Houstonban született, azonban egy kezén meg sem tudná számolni, hány helyen élt gyerekkorában a szülei munkájának köszönhetően. Édesapja és édesanyja ugyanis misszionáriusok voltak, így laktak többek között Egyiptomban, Németországban, és az USA számos pontján, míg aztán le nem telepedtek Denverben az apjával, ahol a nagynénjével éltek.

3. Édesanyja elhagyta őket

Az édesanyja 9 éves korában elhagyta őket, és bár elmondása szerint egyszer-egyszer, nagyritkán meglátogatta őt, onnantól kezdve nem volt jelen az életében.

Kib*szottul gyűlöltem az egész helyzetet, mert az utolsó emlékem 9 éves koromból van róla, mikor még együtt volt az apámmal

– nyilatkozta a Genius-nak.

Az anyukájával való kapcsolatát, vagyis inkább annak hiányát a Story of the Stairs című dalában részletezi.

4. 18 évesen lett apuka

Elég fiatalon lett apuka, ugyanis 18 éves volt, amikor megszületett a kislánya, Casie. MGK ekkor még bőven a karrierje legelején volt, így elhatározta, hogy kétszer olyan keményen fog dolgozni, hogy a lánya semmiben ne szenvedjen hiányt. Az exével, aki Casie anyukája is egyben, egyébként a mai napig jó kapcsolatot ápol.

5. A magassága miatt csúfolták az iskolában

Közel sem mondható alacsonynak, hiszen majdnem két méter, egészen pontosan 192 centi magas. Ennek azonban középiskolás korában valószínűleg nem igazán örült, ugyanis a sulistársai egyenesen csúfolták magassága és a vékony testalkata miatt.

6. Mielőtt beindult a zenei karrierje, majdnem utcára került

18 éves volt, mikor az édesapja kitette a szűrét a családi házukból, így onnantól kezdve kénytelen volt saját magát eltartani. Már éppen a kilakoltatás szélén állt, amikor Ohióból New Yorkba, Harlembe utazott, hogy a híres Apollo nevű zenei színházban mutassa meg a tehetségét, és az itteni győzelmének köszönhetően kezdett beindulni a karrierje.

10 órán keresztül várakoztunk kint, és amint színpadra léptem, kifütyültek. De aztán nyertem, ráadásul kétszer is

– ecsetelte a First Avenue-nak.
7. A mixtape-jeit otthoni stúdiójában vette fel

2012-es Lace Up című debütáló albuma előtt számos mixtape-et dobott piacra, amiknek a lemezszerződését is köszönheti, ezeket pedig mind az otthoni amatőr stúdiójában vette fel.

8. Hotel Diablo albumából képregény is készült

2019-es Hotel Diablo című albuma nyomán egy horror képregény is készült, ami a címét is adó ördögi szállodában játszódik – egy hely, ahol a tetteink a kulcs az örökélethez a túlvilágon. Ez Lidia Lopez első éjszakája a recepciós pult mögött, és minden vendégnek megvan a maga története és tanulsága.

9. Legutóbbi albumához egy musicalt is készített

A tavalyi, Tickets to My Downfall című albuma nagyban eltért az addigiaktól, hiszen elszakadt a hip-hop gyökereitől és egy ízig-vérig punk-rock korongot villantott. Mi több, egy teljes musical filmet is forgatott hozzá Downfalls High címmel, melyben többet közt feltűnik az Eufória sztárja Sydney Sweeney, és a TikToker Lil Huddy is.

10. A zene mellett színészkedik is

Nem csak zenél, de előszeretettel játszik különböző filmekben is. Első szerepét 2014-ben zsebelte be, azóta pedig olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Madarak a dobozban (Bird Box), a Staten Island királya, vagy a The Dirt, melyben a Mötley Crüe dobosát, Tommy Lee-t alakította.

11. Egy film forgatásán ismerkedett meg Megan Fox-szal

Megan Fox-szal való kapcsolatát is a színészi karrierjének köszönheti, ugyanis közös filmjük, a Midnight in the Switchgrass forgatásán ismerkedtek meg tavaly márciusban. A színésznő májusban a bloody valentine klipjében is feltűnt, pár héttel később pedig már hivatalos volt, hogy egy párt alkotnak. A film, aminek a szerelmüket köszönhetik, hamarosan érkezik.

12. Remélhetőleg hamarosan hazánkban is láthatjuk

Tavaly lépett volna fel hazánkban, a Budapest Parkban, és szerencsére a koncert nem került törlésre, csupán el lett halasztva. Bár még nincs meg az új időpont, remélhetőleg pótolva lesz a show, amint lehet.