10 dolog, amit tudnod kell Cody Christianről

Tudtad, hogy a színészkedés mellett rappel is?

Cody Christian neve számos helyről ismerősen csenghet, ugyanis egy rakat népszerű sikersorozatban tűnt fel az évek során. Színészi karrierjét fiatalon kezdte, és olyan alkotásokban szerepelt, mint a Pretty Little Liars, a Teen Wolf, vagy az Spencer. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudni a színészről!

1. Félig indián származású

Édesanyja indián származású, méghozzá a penobscot törzs tagja, és egy Maine-i rezervátumban nőtt fel. Természetesen büszke a gyökereire, és fontosnak tartotta, hogy a gyerekei is megismerjék az ősei kultúráját.

2. Franklinben nőtt fel

Maine-ben született, azonban a gyerekkora nagy részét egy indianai kisvárosban, Franklinben töltötte.

3. Ezért választott a színészi pályát

Sok pályatársától eltérően ő nem tudta egészen kiskorától, hogy színész szeretne lennie – mondhatni, csak úgy jött neki a dolog. Gyerekkorában mindent ki szeretett volna próbálni, amit csak lehet, és amikor meglátotta az egyik indianai színészképző reklámját a TV-ben, úgy volt vele, hogy miért is ne? Szerencsére a szülei támogatták a döntésében, így kezdődött meg a karrierje.

4. 10 évesen kapta első szerepét

10 évesen költözött Los Angeles-be az édesanyjával, hogy főállású színész lehessen, és még ekkor meg is kapta élete első szerepét a The Profound Mysteries of Tommy Kuglar című rövidfilmben, ahol a főszereplő fiatalkori énjét alakította.

5. Majdnem nem kapta meg Mike szerepét a Pretty Little Liars-ben

Első komoly szerepét 14 évesen zsebelte be a nagy sikerű Pretty Little Liars-ben, ám majdnem mégsem hozzá vándorolt Mike Montgomery szerepe. Cody-t ugyanis azzal hívták fel a meghallgatása után, hogy mégsem aktuális számára a szerep, ám pár hónappal később ismét behívták egy második meghallgatásra, és ezzel sikerült megkaparintania a munkát. A sorozatban 6 évadon keresztül láthattuk Aria testvéreként.

6. A Teen Wolfban és a Spencer-ben is láthattuk

A Teen Wolf utolsó két évadában tűnt fel, ahol Theo karakterét alakította, a 2018-ban indult Spencer-ben pedig Asher szerepében láthatjuk. A nagy sikernek örvendő sorozat eddig 3 évadot tudhat maga mögött, de már készülőben van a negyedik is.

7. Imád sportolni

Mindig is imádott sportolni: a kedvencei az amerikai foci, a labdarúgás, és a baseball.

8. Pályatársai szerint egy álom vele dolgozni

Az évek során a pályatársai és a kollégái csak úgy áradoztak róla, és arról, hogy mennyire jó vele dolgozni. Elmondásuk szerint mindig időben érkezik a forgatásra, mindig a lehető legjobban fel van készülve, és roppant komolyan veszi a munkáját.

Amit a legjobban imádok benne, az a munkamorálja

– árulta el színésztársa, Tyler Posey.
9. A színészkedés mellett zenél is

Bár bőven nem csinálja olyan komolyan, mint a színészkedést, a szabadidejének egy részét a stúdióban tölti, ugyanis rappel is. Dalai jelen pillanatban nem érhetőek el hivatalos platformokon, de egy gyors YouTube kereséssel nagy részüket megtalálhatjuk.

10. A hangja miatt díjra is jelölték…

…na de nem mint énekes vagy rapper, hanem mint szinkronszínész. Cody ugyanis a Final Fantasy VII Remake nevű játékban kölcsönözte a hangját Cloud Strife karakterének, amivel be is zsebelt egy jelölést a British Academy Games Awards díjátadón.