Egy migiri a Bácskából előadást tart nektek a klímaválságról

Bongor, vagyis Berta Csongor fenomenális újdonsággal érkezik, amiben mindenki IS terítékre kerül. VIGYÁZAT! A rapID talent győztese rendkívül szókimondó tartalmat tett le az asztalra!

A színész-rapper „Paralel” című legújabb remekében nem fél kimondani mindazt, ami sokak fejében motoszkál. Az előadó őszintén vallja, hogy az igazságtalansággal szemben nem csak lehet, hanem fel is kell szólalni, még akkor is, ha ez zavarja a passzátszelet fújókat.

Ez az attitűd a részem, olyan erősen irányít, mint valami belső parancsszó. Ezért van, hogy annyira kiábrándít, amikor valaki rapperként egy egész eposzt épít fel arra, hogy milyen csillogó dolgokra tett szert vagy hogyan süt a nap a hátsójából. Eljutottunk arra a szintre, hogy ha előadóként társadalmi eseményekre reagálnál, akkor veszélybe sodorhatod az egzisztenciádat. Erről szól a „Paralel”, a hatalom és a felszínesség kettőségéről

– magyarázza Bongor, aki nem szeretne meghasonulni.

A színészként is bizonyító bácskai rappertől eddig sem állt távol, hogy rávilágítson a társadalmi anomáliákra, ahogy tette ezt például „Kenyér vagy „Körhinta” című szerzeményeiben is. A következményektől pedig egyáltalán nem tart.

Ez kicsit olyan, mint mikor gyerekkorodban a fejedben verekedéseket szimulálsz: te mindig a megfelelő időben térsz ki az ütések elől és a végén jól irányzottan kiütöd az ellenfeled. A valóságban viszont, úgy verik be az orrod, hogy észre se veszed, mert hogyha neked előadóként fontosabb az igazságérzeted, akkor lehet, hogy ott találod magad egy étteremben a mosatlanok között

– meséli, és hozzáteszi, hogy azt sem bánja, ha éppen ezért nem a zenélésből fog hitelt fizetni.

Nekem Krúbi nagyon inspiráló példa arra, hogy anélkül is lehet nagyobb közönséghez szólni, hogy a mondandódat mások igényéhez alakítanád. Szóval úgy tűnik, azért van remény.

A track nem érkezhet videó nélkül, bongor pedig stílszerűen egy paralel felvétellel koronázza meg mondanivalóját. Itt azonban nem áll meg: holnap megjelenő albumát egy dupla klippremierrel vezeti fel, szóval mindenki maradjon készenlétben, hiszen 17:00-kor egy rendhagyó történelemleckével jelentkezik a hihetetlenül tehetséges előadó.