15 dolog, amit tudnod kell Hunter Schaferről

Tudtad, hogy az Eufória volt az első színészi szerepe?

Hunter Schafer nevét szinte egy csapásra ismerte meg a világ 2019-ben, mikor elstartolt a hatalmas sikernek örvendő Eufória sorozat, melyben Jules karakterét alakítja. Ez volt az első színészi szerepe, de már előtte is egy fényes karriert tudhatott magáénak modellként, ugyanis olyan neves divatházak darabjait viselte a kifutón, mint a Dior, a Vera Wang, vagy éppen a Miu Miu. Íme 15 érdekesség, amit érdemes tudni Hunterről.

1. New Jersey-ben született, de sokat költöztek kiskorában

Hunter New Jersey-ben, egész pontosan az állam fővárosában, Trentonban látta meg a napvilágot 1998. december 31-én. Lelkész édesapja munkája miatt kiskorában rengeteget ingázott szüleivel három testvérével együtt szülőállama, Arizona, és a North Carolina-i Raleigh között, míg végül az utóbbi helyen le nem telepedtek.

2. Háromszor kellett előbújnia szüleinek, mire elfogadták, hogy transznemű

Elsőként hetedikes korában bújt elő, ekkor azonban még meleg fiúként. Magának is csak később vallotta be, hogy igazából transznemű lány, a szüleinek pedig kétszer is elő kellett bújnia ahhoz, hogy elfogadják őt annak, aki valójában. Elmondása szerint a nehézkes kezdet ellenére a családja mindenben támogatta, és számíthatott rájuk.

3. Általános sulis kora óta imádja a divatot

Már általános iskolás kora óta rajongott a divatért, és arról álmodozott, hogy egyszer ő is a szakmában fog dolgozni. A középsuli végére már minden egyes bemutatót figyelemmel követett, az álma pedig hamarosan valóra is vált, ugyanis…

4. …a ballagása után egyből leszerződtették modellként

Éppen egy egyetemi nyílt napon vett részt, amikor találkozott az Elite Model Management egyik ügynökével, akit már Instagramról ismert. A találkozó olyan jól sikerült, hogy az akkor csupán 18 éves Huntert ott helyben le is szerződtették, és nem sokra rá pedig már a világ divatheteinek kifutóin találta magát.

5. Ezért volt hatalmas élmény neki Európába utazni

2018-ban utazott életében először külföldre, többek között Párizsba és Milánóba, és bár munka miatt, elmondása szerint hatalmas élmény volt számára a tudat, hogy önerőből érte el mindezt.

Nagyon jó érzés tudni, hogy ezt mind magamnak köszönhetem, és a munkámnak köszönhetően utazhattam. Előtte egy csomó tervező, akire régóta felnézek, elérhetetlennek tűnt, hiszen mindannyian különböző európai városokban laknak

– mesélte a New York Times-nak.
6. Az Eufória mentette meg a karrierjét

Bár szereti a modellkedést, ez számára csak egy eszköz volt a céljai eléréséhez. És hogy mik is azok? Elég pénzt gyűjteni ahhoz, hogy ki tudja fizetni a tandíját az álmai divatsulijának, és egyszer ő maga is tervező lehessen. Az akadály csak annyi volt, hogy a modellkedés mégsem fizetett annyit, amennyire először számított. Már éppen arra készült, hogy otthagyja az egészet, és más módszert keres, hogy kifizesse az iskoláját, de aztán jött az Eufória.

7. Először abszolút nem érdekelte az Eufória, sőt!

Instagramon többször látott posztot a szereplőválogatásról a sorozathoz, ám magától esze ágában sem volt jelentkezni rá, hiszen semmiféle színészi tapasztalata nem volt, és túl félénknek is tartotta magát hozzá. Csakhogy az ügynöke egy nap azzal hívta fel, hogy a show készítői mindenképp szeretnék, ha elmenne egy felolvasásra.

Úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt, miért is ne? De igazából azt sem tudtam, hogy mit csinálok. Előtte soha nem vettem még részt hasonlón

– emlékezett vissza a Marie Claire-nek.

Ezután elmondása szerint még legalább ötször hívták vissza, és minden egyes alkalommal egy kicsit jobban és jobban a szívéhez nőtt Jules karaktere, így a végére már szinte ha akart volna sem tudott volna nemet mondani a szerepre.

8. Olyan volt számára a forgatás, mint az egyetem

Bár a sorozat már a második dolog volt, ami keresztbehúzta a továbbtanulási terveit, egyáltalán nem bánja, hogy belevágott. Mi több, a Marie Claire-nek elárulta, hogy szinte olyan az egész, mintha egyetemen lenne.

Végtére is egy számomra teljesen új szakmát tanulok, és minden nap az addig megszerzett ismereteimre építkezem.

9. Jópár dologban hasonlít Jules-ra

A karaktere, és ő maga is a középsulis éveik elején kezdték el a nemváltás folyamatát, ennek köszönhetően pedig igencsak hasonló dolgokon mentek keresztül.

Nem volt olyan az életem gimiben, mint Jules-nak, de hasonló érzelmeken mentem keresztül, mint ő. Ebből a szempontból abszolút tudok vele azonosulni

– ecsetelte a Marie Claire-nek.
10. Büszkén vállalja, hogy transznemű

Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy nem vagyok cisznemű, hiszen tényleg nem vagyok az, és nem is érzem magam annak. Büszkén vállalom, hogy transznemű vagyok

– jelentette ki egy észak-karolinai rádiós műsorban.
11. Nem csak modell és színész, de művész is

Nem csak modellként és színészként tevékenykedik, de művészként is. Ha az Instagram oldalára tévedünk, már ott is láthatjuk pár rajzát és festményét, melyeknek egy része önéletrajzi jellegű. Mielőtt a modell pályára lépett volna, benne volt a pakliban, hogy képregény rajzoló legyen, és egy saját galériát is szeretett volna nyitni.

12. Ezért marad tudatosan távol a közösségi médiától

A hirtelen jött hírnév először nagyon furcsa volt számára, az pedig végképp, hogy egyesek rögtön példaképként kezdtek tekinteni rá. Elmondása szerint ez nagyon hízelgő, de részben ezért is tartja a távolságot a közösségi médiától, hiszen nem érzi úgy, hogy meg tudna felelni ellen a szerepnek: elvégre még ő maga is szokja az ismertséggel járó figyelmet.

13. Igazi barátságot sikerült kialakítania Zendayával

Bár a képernyőn elég bonyolult a kapcsolata színésztársával, a Rue-t alakító Zendayával, elmondása szerint a való életben igazi barátságot sikerült kialakítaniuk.

Soha egyik kollégámhoz sem kerültem olyan közel, mint hozzá. Különleges kapcsolat alakult ki köztünk, amiért nagyon hálás vagyok

– áradozott a W magazinnak.
14. Hamarosan egy horror filmben láthatjuk

Tavaly zsebelte be élete első filmszerepét, méghozzá egy Cuckoo című horrorban, melyben John Malkovich, Gemma Chan, Sofia Boutella, Jan Bluthardt, Zita Hanrot és Proschat Madani mellett tűnik majd fel a mozivásznon.

15. Nagy álma, hogy egyszer egy fantasy filmben szerepelhessen

Most, hogy már belekóstolt a színészkedésbe, nem szeretne leállni vele, a W magazinnak elárulta, hogy leginkább a fantasy műfaja vonzza:

Király lenne Jules-nál egy kicsit félelmetesebb, agresszívabb karaktert is eljátszani. De őszintén bármibe benne lennék, ami szuperhősös. Képregényeken nőttem fel, szóval úgy érzem, ennyivel tartozom a fiatal énemnek.