© Magneoton

Tovább feszegeti a határokat az Audiopoeta

A zenei szcéna egyik legkiemelkedőbb feltörekvő alakja, az Audiopoeta most sem okoz csalódást.

Belényi Mihály ismét nagyot alkotott. A tőle már megszokott izgalmas zenei alap, kiemelkedő dalszöveg és persze tartalom. Ezt hozza a „Komfortzóna” is. 

Átlépni a határokat, kimerészkedni az ismeretlenbe, kipróbálni au újat- erről szól az Audiopoeta legújabb szerzeménye. Tabutémát feszeget.

A dal szövegének témája nagyon régóta foglalkoztat. Van az a jól ismert közhely miszerint „Az élet a komfortzónán túl kezdődik„. Ahogy egyre idősebb leszek és tapasztalom az élet adta helyzeteket, egyre többször köszön vissza ez a klisé. Állítólag Einstein azt csinálta, hogy minden második héten átrendezett valami kis apróságot a lakásában. Pont azért, hogy folyton kizökkentse magát a komfortzónájából, ezáltal frissen tartva az agyát. Nagyon hiszem, hogy a lehetőségeket úgy tudjuk csak igazán jól meglátni az életben, ha folyton tágítjuk a perifériánkat

– állítja Misi.
https://www.instagram.com/p/CFZoQDZBaps/?igshid=1e6mtqfsjkpuq

Egy olyan élet, ami megszokott, kényelmes és biztonságos, szinte soha nem fog arra sarkallni minket, hogy új utak felé merjünk nyitni. Amit az életben az egyik legjobban utálok az az unalom. Azt gondolom, hogy az unalom a gyilkosság egy fajtája. Amikor nem történik semmi, csak telik az idő. Számomra ez felér egy gyilkossággal. Ez a szám arról szól, hogy merjünk perifériát tágítani, merjünk kizökkenni, mert valójában ez lehet az, ami érdekessé és maradandóvá tudja tenni az emberi életet.

A klip is egy merőben új koncepció, az Audiopoeta itt is elhagyta a komfortzónáját. Az énekes azt is elmondta, hogy bár egy szokatlan elemhez nyúltak, mégis minden rendkívül gördülékenyen ment és nem kevés segítséget is kaptak. Valahogy mindenki könnyen és azonnal fel tudta venni a fonalat. 

Én találtam ki és Makk Vata rendezővel dolgoztuk át, én mint társrendező vállaltam szerepet. Nagyon érdekes volt, ahogy a fejemből a képek ennyire jól megelevenednek. Volt egy elképzelés a fejemben, hogy hogy lehetne a lehető legjobban szemléltetni, hogy mennyire hátráltat minket, hogyha buborékban élünk. A fejemben volt egy kép, de féltem, hogy a kamerában inkább csak nevetséges lesz, azt nem akartam, annál ez többet ér!

– emlékezett vissza.

Misi lételeme az alkotás. Saját projektjén túl az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter mellett is tevékenykedik, a Videómánia csatornán megjelent dalok szövegeit ő írta. Sőt, a hozzájuk készült klipeket is ő rendezte.