Megérkezett az év legerősebb K-Pop dala?

Egyre erősebb dalokat villantanak a koreai lánybandák.

Most az Everglow-nak sikerült óriásit lépnie az európai/amerikai piac felé legújabb kislemezükkel, a La Di Da-val, mely mesterien ötvözi a k-pop és a szinti-diszkó elemeket is. A dalhoz készült videóról pedig ne is beszéljünk.

Az elmúlt hónapokban már kezdték bontogatni szárnyaikat olyan kiadványokkal, mint az Adios vagy a Dun Dun Dun, melyek egy kommersz popzene fogyasztónak is igazi csemegék lehetnek az erős keleti befolyás miatt, de mégis olyan, mintha sajátunk lenne.

A La Di Da pedig pont olyan, mint amerre a populáris zene megy: könnyed, fülbemászó és telis-tele van szinti- és diszkópop elemekkel, viszont itt természetesen a k-pop hangzás sem marad el – na de nem tolakodó mértékben. Pont annyira van jelen, amit egy átlagos európai/amerikai popzene fogyasztó simán elbír. Ez lenne a siker titka?

Az biztos, hogy a BTS-nek és a BLACKPINK-nek bejött, azóta pedig a hasonló feltörekvő bandák (mint akár az Everglow) sokkal nagyobb figyelmet kapnak, ezzel is szélesítve a piacot, mely jóval szélesebb nyugati expozícióval jár egyes előadóknak – win-win.