Lewis Capaldi: Nem adok ki új zenét idén, mindenki eleget szenvedett már!

Az énekes 50 dalt írt a karantén alatt.

Az elmúlt pár évben sikert sikerre halmozott Lewis Capaldi: 2018-as debütáló albuma, a Divinely Uninspired to a Hellish Extent a skót és az Egyesült Királyság albumlistáján is az első helyen landolt, a Someone You Loved és a Before You Go kislemezei pedig az egész világot meghódították. Az év elején két Brit Awards díjat vihetett haza, sőt, még egy Grammy-jelölést is bezsebelt. Hogy mikor folytatódik a sikersorozat? Nos, idén már biztosan nem. 

Lewis az idei Brit Awards-on.

A skót énekes a Daily Starnak ugyanis azt nyilatkozta, hogy az év hátralévő részét pihenéssel szeretné tölteni, 2021-ben pedig újult erővel tér vissza a zenéhez.

Tervezem az új kislemezem és albumom megjelenését, de majd csak jövőre. Idén már nem adok ki új zenét.

Hogy ennek mi az oka?

Szerintem mindenki eleget szenvedett már ebben az évben, nem hiányzik senkinek egy új dal tőlem 

– viccelődött az énekes.

Sok előadó számára igencsak termékeny időszakot hozott a bezártság, ez alól pedig ő sem kivétel. Elmondása szerint nem kevesebb, mint 50 dalt sikerült megírnia, ebből pedig 3 vagy 4 olyan van, amit jónak tart.

Ezt egész jó aránynak gondolom. Meglepett, hogy mennyire produktív voltam a karantén alatt! Azt hittem, hogy mást se csinálok majd, csak melegítőben ülök otthon. 

Debütáló albumával sikert sikerre halmozott.

Az előző korongján egyetlen egy közreműködés sem szerepelt, azonban Rita Ora legutóbbi, márciusban megjelent kislemezének, a How to Be Lonely-nak ő írta a szövegét. Vajon ez egy arra utaló jel, hogy a második lemezén más előadókkal is dolgozik majd? Lewis szerint erről szó sincs.

Csak én leszek rajta. Az a baj a kollabokkal, hogy meg kell osztani a bevételt. Én pedig egy önző srác vagyok, így senkivel nem szeretek osztozni a pénzemen!

Nyilvánvaló, hogy Lewis szinte egy szavát sem szabad komolyan venni, de ha már a pénzről van szó: mennyi is az annyi? 2018-ban több forrás, köztük a Forbes is arról számolt be, hogy a vagyona 10 millió font körül mozog, ám ezt az énekes egy videóban nevetségesnek nevezte, és állítása szerint akkor mindössze 200 font csücsült a számláján. Ha hihetünk az idei becsléseknek, jelenleg ennek a sokszorosával, 1 és 2 millió font közötti összeggel rendelkezik, amit nagyjából két év alatt sikerült összeszednie. 

Debütáló albuma egyébként megjelenése óta nem esett ki a top 10-ből az Egyesült Királyság albumlistáján, így szinte biztosra vehetjük, hogy a jövő évre tervezett második lemezzel is hasonló sikereket ér majd el.