Őszintén vallott legmélyebb pontjáról Ed Sheeran!

Az énekes étkezési- és alkoholproblémákkal küzdött.

Ed Sheeran csillaga karrierje kezdete óta egyre csak felfelé ível, 2015-ben pedig már egy világ fújta kívülről a slágereit a teltházas x turnéján. A hírnév azonban a problémák is hozta magával: az énekes a Hay House-nak vallott őszintén arról, milyen küzdelmes volt számára ez a korszak, hiszen az egészségtelen életmódja mellett komoly alkoholproblémákkal is küzdött. 

Elmondása szerint borzalmas volt az étrendje, nem edzett egyáltalán, és a szabadidejét kizárólag ivással töltötte.

Egész éjjel fent voltam, és csak ittam. A turnébuszok az aréna parkolójában álltak, ezekben aludtam egész álló nap. Aztán felkeltem, lenyomtam a show-t, visszamentem a buszba, és ittam tovább. Nagyjából négy hónapig nem láttam napfényt.

Ed karrierje csúcsán nem volt boldog.

Elképesztő sikerei ellenére Ed élete legmélyebb pontjának nevezte ezt a korszakát. 

Az elején móka és kacagás volt ez az egész rock and roll életérzés, aztán nagyon szomorú fordulatot vett.

Az énekes saját bevallása szerint személyiségéből kifolyólag hajlamos a függőségre, és ez okozta számára a legtöbb problémát. Jelenleg Elton John könyvét olvassa, melyben az angol poplegenda részletesen ír a saját mélypontjáról, Ed pedig ezzel igencsak azonosulni tud, aki az alkohol mellett étkezési zavarokkal is küzdött.

Általában két menüt rendeltem, és mindet megettem. Aztán felszedtem a pluszkilókat, és utáltam, ahogy kinézek. A cukor, az édességek, a gyorskaja, a kokain, az alkohol: jól érzed magad tőlük, de igazából nem tesznek jót neked. 

Ednek a felesége, Cherry Seaborn segítségével küzdötte le a démonait.

A feleségem nagyon sokat edz, szóval elkezdtem eljárni futni vele. Egészségesen étkezik, szóval elkezdtem én is egészségesen étkezni. Nem iszik sokat, szóval én is abba hagytam az ivást. 

És hogy mit tanácsol az énekes azoknak, akik hasonló cipőben járnak?

Mindent szabad, de csak mértékkel. A mozgás rengeteget segít. Jobban fogod érezni magad tőle, de jobban is fogsz kinézni, és mikor belenézel a tükörbe, úgy leszel vele, hogy lehet, ma nem is utálom magam.