Ezeknek az előadóknak a zenéjét játszották a legtöbbet az Egyesült Királyságban 2019-ben

Az Official Chart megosztotta a legtöbbet játszott előadók és dalok listáját. 

Mint minden évben, idén is összeszedte a brit Official Charts, hogy mely előadókat és dalokat játszották a legtöbbet tavaly az Egyesült Királyságban. A lista figyelembe veszi többek közt a rádiók lejátszási listáit, a tévéműsorokban szereplő zenéket, a bárokban és éttermekben, illetve a boltokban lejátszott dalokat is. Nézzük, kit és mit hallgattak a legtöbbet a britek 2019-ben!

Ed Sheeran

Ed 5 éven belül negyedszerre jutott a lista csúcsára, ami nem is csoda. Tavalyi No.6 Collaborations Project című albumával nem kevesebb, mint 3 listavezető kislemezt zsebelt be, maga a korong pedig szintén az első helyig kúszott hazájában.

Calvin Harris 

Bár utoljára 3 éve jelent meg nagylemeze, a skót DJ 3 slágerlistás kislemezt is kiadott tavaly, ebből egy a második, egy pedig az első helyig jutott. 

Sam Smith

Samnek szintén 3 éve jelent meg a legutóbbi nagylemeze, ennek ellenére ugyancsak 3 slágerlistás kislemezt adott ki tavaly, melyek közül a Normani közreműködésével készült track egészen a harmadik helyig jutott.

Jess Glynne

Jess a 2019-es év leghallgatottabb női előadója címet szerezte meg hazájában, ennek örömére pedig bejelentette, hogy hamarosan új zenével érkezik. Bár tavaly csupán 2 kislemezt adott ki, melyek közül egyikkel sem került be az Official Chart top 10-be, a 2018-as sikerei elegek voltak ahhoz, hogy az összesített lista 4. helyéig repítsék.

P!nk

A tavalyi Brit Awards-on is nagy sikert arató énekesnő, aki az első külföldi előadó a listán, 3 kislemezével szerepelt tavaly az Official Charts-on, ebből a Walk Me Home-al egészen a nyolcadik helyig sikerült jutnia. 

George Ezra

Az angol énekes csupán egy kislemezt adott ki tavaly, és azzal is csak a 25. helyig sikerült feltornásznia magát, Jess Glynne-hez hasonlóan a két évvel ezelőtti sikereinek köszönhetően a lista 6. helyére került. 

Rita Ora 

Az albán származású énekesnő két évvel ezelőtti nagy visszatérése olyan jól sikerült, hogy még tavaly is a hazájának egyik legtöbbet játszott előadója volt. Mindezt annak ellenére, hogy mindössze két kislemezt adott ki 2019-ben, ebből pedig egyik a 26., a másik pedig a 24. helyen végzett. 

Little Mix 

A brit lánybanda slágerlistás 3 kislemezt jelentetett meg tavaly, ebből pedig egy a top 10-be is bekerült. Ez, és a 2018-as lemezükkel elért sikereik repítették őket a 2019-es évet összegző listára.

Coldplay

Az ikonikus brit banda tavalyi 5 kislemeze közül csupán 2 jutott be az Offical Charts top 100-ba, Everyday Life című lemezük azonban az eladási lista legelején landolt, mint ahogy az előző 7 albumuk is. 

Maroon 5

Bár legutóbbi lemezük 2017-ben jelent meg, tavaly pedig egyetlen egy kislemezt adtak ki, a Memoriesmeghódította az egész világot, így az Egyesült Királyságot is. A dal a slágerlista 5. helyéig jutott.

A legtöbbet játszott dalok listája pedig a következő:

1. Calvin Harris & Rag ‘n’ Bone Man – Giant
2. Mark Ronson feat. Miley Cyrus – Nothing Breaks Like a Heart
3. Sam Smith & Normani – Dancing with a Stranger
4. Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care
5. Tom Walker – Just You and I
6. Kygo & Whitney Houston – Higher Love
7. Ava Max – Sweet But Psycho
8. Lewis Capaldi – Someone You Loved
9. Mabel – Don’t Call Me Up
10. P!nk – Walk Me Home