Avicii múzeum nyílik Stockholmban

Múzeumot szentelnek a tragikus körülmények közt elhunyt DJ emlékére.

Jövőre, 3 évvel Avicii halála után múzeum nyílik az emlékére szülővárosában, Stockholmban. Az Avicii Experience névre keresztelt tárlaton a látogatók megtekinthetnek majd párat a producer személyes tárgyaiból, soha nem látott képeket és videókat, és a kiadatlan zenéibe, köztük a Levels egyik korai demójába is belehallgathatnak. A szervezők egy érzelmekkel teli megemlékezésként írják le a projektet, mely végigkíséri és ünnepli a DJ életét és munkásságát a gyermekkori szobájától egészen a Los Angeles-i stúdiójáig, ahol a legnagyobb slágereit készítette.

A világhírű DJ két éve vetett véget saját életének.

A svéd főváros egyik terén, a Sergels torg-on, egy Space nevű digitális kultúrát bemutató központban kap majd helyet a kiállítás. A befolyt összeg egy részét a Tim Bergling Alapítvány kapja, melyet a sztár szülei, Klas Bergling és Anki Lidén hoztak létre fiuk halála után a fiatalok öngyilkosságának megelőzése céljából. 

A tervek szerint így néz majd ki a Space, mely otthont fog adni a múzeumnak.

Avicii édesapja, aki az alapítvány elnöke is, így nyilakozott a Billboardnak májusban: 

Természetesen jóval informáltabb lettem a Timmel történtek után, előtte nem sokat tudtam az öngyilkosságról. Borzasztóan bonyolult dolog, és szinte tejesen kiszámíthatatlan, hogy kiben van meg rá a hajlam. 

A múzeum a tervek szerint 2021-ben nyitja meg a kapuit, ám egyelőre pontos dátum nincsen.