© Global Records

„Őrület az életem, de minden percét imádom!” – exkluzív interjú INNA-val

INNA, polgári nevén Elena Alexandra Apostoleanu a romániai Neptunban nevelkedett, az egyetemen politológiát tanult, és már egészen kiskorától kezdve érdeklődött a zene iránt. 2008-ban aztán nagyot fordult vele a világ: csendes, tengerparti kisvárosban töltött évei után a Hot című debütáló kislemezével egy szempillantás alatt világsztár lett, azóta pedig egy pillanatra sem állt meg!

Eddig hat stúdióalbum és számtalan sláger fűződik a nevéhez, koncertturnéi során pedig szinte az egész világot bejárta. Több stílusban is kipróbálta már magát, és a mai napig ugyanazzal a lelkesedéssel és alázattal dolgozik zenéjén, mint ahogy 12 éve, a karrierje kezdetén tette. INNA mesélt nekünk hobbijairól, új zenéjéről, a divat iránti szenvedélyéről, és még a magyar rajongóinak is üzent! – exkluzív interjú INNA-val.

Hogyan éled meg a kialakult helyzetet? Láttuk, hogy sokat gördeszkázol mostanában. Ez lenne az új hobbid?

Próbálom magam mozgásban tartani olyan dolgokkal, amiket szeretek, és tudok a házban, vagy a ház körül csinálni. Például elmegyek futni, vagy sétálok egy jót. Emellett egy kis csapattal videókat forgatunk és fotózásokat tartunk. Már régebb óta gördeszkázom. Évekkel ezelőtt kezdtem, és egyszerűen imádom!

Ezen kívül mit szeretsz még csinálni a szabadidődben?

Nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, a barátaimmal lógni, na meg persze dalokat írni!

Az énekesnő legutóbbi lemeze tavaly nyár elején, Yo címmel került a boltok polcaira, mely spanyolul annyit tesz: én. A cím találó, hiszen az ezt megelőző kommersz EDM/pop hangzást hátrahagyva egy egészen új, experimentális és személyes oldalát mutatta meg a nagyközönségnek a teljes egészében spanyol nyelvű anyagon, melyen minden egyes tracket dalszerzőként is jegyez. Két legfrissebb kislemezével, a TikTokon is nagy népszerűségnek örvendő Not My Baby-vel, és a Sober-rel azonban visszakanyarodott a zenei gyökereihez. Hogy mi inspirálta ezt a váltást?

Igazából csak úgy magától jött, ezt éreztem természetesnek. De nagyon örülök, hogy így döntöttem! A rajongóim odavannak az új dalokért, nekem pedig nagyon sokat jelent a véleményük.

Az otthon töltött pár hónap teljesen új tapasztalatokat nyújtott INNA-nak, hiszen a Sober videóját a mára már védjegyévé vált egzotikus helyszínek helyett saját lakásában forgatta.

Milyen volt otthon forgatni?

Szokatlan, de nagyon élveztem, ráadásul az egész csapat jól érezte magát. Még soha nem forgattam ilyen kevés emberrel, nagyon új volt ez az egész. A dal pedig igazán különleges számomra, rendkívül közel áll a szívemhez.

Jelenleg is dolgozol a hetedik lemezeden. Hogyan jellemeznéd 3 szóban?

Még munkálatok kellős közepén vagyunk, így nem igazán tudom pontosan jellemezni. Egyelőre a cím és a megjelenési dátum sincs meg, de ha mindenképp mondanom kéne három szót: szerelem, szenvedély, életöröm.

Pár érdekességet is elárult INNA a zenéjével kapcsolatban. Fogadjunk, hogy soha nem találnád ki, melyik énekesnő volt rá a legnagyobb hatással!

Imádom P!nket! Elképesztő, amit csinál. Ő a kedvenc előadóm!

Rengeteg nagy névvel kollaboráltál már, például Pitbullal, Alexandra Stannel, Daddy Yankee-vel, vagy épp Saweetie-vel. Kivel dolgoznál legszívesebben a jövőben?

Szívesen összehoznék még egy dalt J Balvinnal, egy Cola Song-nál is nagyobb slágert!

Melyik a kedvenc dalod, amit valaha kiadtál, és melyiket szereted a legkevésbé?

Most az egyik nagy kedvencem egyértelműen a Not My Baby. Amit a legkevésbé szeretek… nem is tudom… igazából nem szeretek azon gondolkozni, hogy melyik dalomat szeretem a legkevésbé, inkább csak elfogadom, hogy az is a karrierem és a fejlődésem része.

A zene mellett van még valami, ami nagy szerepet játszik az életében, ez pedig nem más, mint a divat. A színpadon valódi dívaként, a lehető legmenőbb cuccokban láthatjuk, de vajon a hétköznapokban hogyan szeret öltözködni?

Nagy szenvedélyem a divat, rettentően élvezem összeállítani a szettjeimet. Többnyire online rendelem meg a darabokat, és magam tervezem meg a színpadi outfiteimet a stylistjaim segítségével. A hétköznapokban ez teljesen kedvfüggő: főként grungy, rockos, bő, de szexi ruhákat hordok, néha pedig megmutatom az elegáns oldalamat is.

Van egy online magazinod, az INNAMag. Honnan jött az ötlet ehhez a projekthez?

Szerettem volna egy felületet, ahol kiélhetem a fotográfia iránti szenvedélyem is. Ezt fejlesztettem tovább egy nagyobb projektté, ami magába foglal mindent, amit szeretek, és olyan emberekkel volt szerencsém dolgozni rajta, akiket igazán csodálok.

Ha nem énekesnő lennél, mivel foglalkoznál a legszívesebben?

Szívesen lennék fotós, vagy rajzfilmfigurák szinkronhangja.

INNA mindig is szívügyének tartotta, hogy aktivistaként is hallasa a hangját. Kiállt többek között a családon belüli erőszak ellen, és még egy petíciót is aláírt, mely arra szólította fel a román kormányt, hogy szigorítsák az erre vonatkozó törvényeket. Részt vett az UNICEF No More Invisible Children kezdeményezésében, ahol a gyermekek jogaiért kampányolt, a Cartoon Networkkel karöltve pedig az iskolai zaklatás ellen szólalt fel. Négy éve az LMBT közösség felé is kifejezte támogatását egy, a közösség jogaival foglalkozó nyílt levél aláírásával.

Úgy érzem, fontos, hogy kiálljak olyan ügyek mellett, amiket teljes vállszélességgel támogatni tudok. Határozottan hiszem, hogy az én felelősségem is csatlakozni az ilyen kezdeményezésekhez, és ezzel is a szeretetet hirdetni.

12 éve vagy a pályán, ez idő alatt pedig turnéid során bejártad az egész világot. Hogyan birkóztál meg ezzel az életmóddal?

Őszintén? Idővel csak szimplán hozzászoktam. Őrület az életem, de minden percét imádom!

Szerinted mi a legjobb dolog a turnézásban?

Az, hogy találkozhatok a rajongóimmal, és érezhetem az energiájukat a színpadon. De természetesen imádok utazni is, és új helyeket felfedezni!

INNA már többször koncertezett hazánkban: elcsíphettük például 3 éve Szegeden, 2 éve Győrben, tavaly pedig fővárosunkban, a Budapest Parkban is. Megkérdeztük tőle, van-e olyan magyar szó, amit ismer, és a lehető legjobb választ kaptuk:

Szeretlek!

És hogy mit üzen a magyar rajongóinak?

Hiányoztok, és remélem, hamarosan újra látjuk egymást! Addig is vigyázzatok magatokra, szeretlek titeket!

Angol változat / English version

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel INNA hivatalos oldalait!