A One Direction TOP 10 Videóklipje

Megszavaztátok: ez a legjobb 1D videóklip!

Hihetetlen, de már majdnem egy évtized eltelt azóta, hogy megismerhettük a világ egyik legsikeresebb pop együttesét, a One Directiont, akik azóta már öt stúdióalbumot, négy világkörüli turnét, 200 zenei díjat, közel 400 fellépést, három filmet, öt könyvet és megannyi emléket tudhatnak maguk mögött. A különleges 10. évfordulóra már régóta várunk, és szerencsére nemcsak a fiúk, hanem mi is meglepetésekkel készülünk számotokra. A következő hetekben TOP10-es listákkal emlékezünk vissza a legnagyobb, legviccesebb, legfeledhetetlenebb OMG pillanataikra.

Az előző hetekben bemutattuk nektek a srácok 10 legjobb fellépését, összegyűjtöttük azokat a 1D-dalokat, amik szerintünk kevés figyelmet kaptak, szavazásra bocsátottuk, hogy melyik a One Direction Szuperdal (ahol jelenleg a Story of My Life áll nyerésre), hétfőn a 10 legjobb One Direction szólódalra is szavazhattatok, most pedig a TI beérkezett voksaitok alapján összeállítottuk a TOP 10 videóklipet. A fiúk összesen 17 kisfilmet készítettek, melyeknek többségét a brit rendező-producer Ben Winston rendezte.

10. Little Things

2012-ben Vaughan Arnell rendezte, aki azt szerette volna, ha a videó illik a dal egyszerűségéhez, közvetlenségéhez, ezért fekete-fehéren, végig a stúdióban forgatták a „Little Things”-t. A srácok számára is új dolog volt, hogy egy őrült helyett egy letisztult videót tettek le az asztalra, de ez a csodálatos ballada mindenképpen megérdemelte, hogy semmi ne vonja el róla a figyelmet.

9. Steal My Girl

Kijelenthetjük, hogy a „Steal My Girl”, melyet 2014-ben Ben és Gabe Turner rendezett, a srácok egyik legőrültebb videóklipje lett. Persze a nagyszerű Danny DeVitotól nem is vártunk ennél kevesebbet: ő egy rendezőt alakít, aki a srácokról videót forgat a sivatagban egy csimpánzzal, szumóbirkózókkal, táncosokkal, egy gepárdmintás kabáttal és egy nagy adag humorral.

8. You & I

2014-ben, dermesztő hidegben forgatták ezt a klipet az angliai Clevedon Pier mólón. Ben Winston úgy rendezte, hogy úgy tűnjön, az egész egyetlen egy hosszabb felvételből készült. Digitális technológiával oldották meg azt, hogy a srácok „egymásba forogjanak”, szóval bár első ránézésre igen egyszerűnek tűnik a kisfilm, a koncepciója jóval bonyolultabb volt. És igen, a srácok már jóval a TikTok előtt tudták, mi lesz az idei trend.

7. Drag Me Down

Nem minden nap adatik meg, hogy valaki a NASA egyik űrközpontjába látogathasson – főleg videóklipet készíteni. A srácok ezt is megtették, szóval elég menőnek számít a „Drag Me Down” kisfilmje. 2015-ben forgatta Ben és Gabe Turner a NASA Houstonban levő Johnson Űrközpontjában.

6. Midnight Memories

A klip úgy indul, hogy a srácok egy unalmas házibuliban vannak, azonban amint megszólal a „Midnight Memories”, szó szerint megőrülnek és beveszik az egész várost. Idős nénikkel robogóznak, egy lopott rendőri hajóval utaznak a Temzén, mi kell még? Őrület a köbön! A kisfilmet Ben Winston rendezte 2014-ben.

5. Perfect

Fekete-fehérben készült a „Perfect” klipje, melyben végigkövetjük a srácok egy napját a manhattani Intercontinental Hotelben. A videóklipet Sophie Muller rendezte 2015-ben.

4. History

Ben Winston remek munkát végzett a hiátus előtti utolsó videóklippel is. A 2015-ös „History” valóban egy történelmet mutat be. Rengeteg videórészletet és képet láthatunk benne a kezdetekről, a legszebb pillanatokról. A végén pedig látható a srácok csoportos ölelése is, ami valószínűleg minden Directioner szemébe beleégett, ahogy az is, amikor már különböző irányokba indulnak el.

3. Story of My Life

Ebben a klipben a fiúk emlékei kelnek életre szó szerint, ahogyan rekreálják a régi családi fotóikat. Ez amúgy is egy elég érzelmes videó lett volna, de az az igazán megindító, amikor a képről eltűnnek azok a családtagok, akik ma már nem élnek. A kisfilmet Ben Winston rendezte 2013-ban.

2. Night Changes

Ez a klip nyilvánvalóan azért került a lista első felére, mert képzeletben mindegyik One Direction-taggal elmehetünk egy álomrandira. Természetesen nem felejtjük el azt sem, hogy mind az öt katasztrofálisan végződik, de még így is bevállalnánk, ugye? A kisfilmet Ben Winston rendezte 2014-ben.

1. Best Song Ever

A valaha volt legjobb dalhoz egy legjobb klip is dukál – ez pedig vitathatatlanul a legjobb videóklipje a srácoknak, ezt ti is megszavaztátok. A „Best Song Ever” 2013-as kisfilmjében, melyet Ben Winston rendezett és James Corden írt, a fiúk emlékeztetnek bennünket arra, hogy a 1D nem egy tipikus fiúbanda. Ugye ti is emlékeztek még az ikonikus BSE-táncra? És a dalszövegre? De legyünk őszinték: még a klip elején levő párbeszédet is fejből tudjuk.

Tetszett az összeállításunk? Ne felejtsétek el a lenti reakciógombokat használni!