Éveken át alkohollal nyugtatta magát fellépései előtt Ellie Goulding

A jelenlegi állás szerint az idei nyár egyik legnagyobb dobásai közé tartozik Ellie Goulding Strand Fesztiválos fellépése. 5 nappal a jelenlegi korlátozások feloldása után érkezne hazánkba a brit popdíva. Míg a Strand nem mozgatott időpontján, több hazai fesztivál helyezte át dátumját augusztus végére, köztük az EFOTT is. Goulding most egy igazán nyers és őszinte interjút adott.

A karatnén-időszakot Elena és párja Caspar londoni otthonukban töltik, melynek alsó szintjén a pár férfi tagja készül befejezni jelenlegi tanulmányait, míg a felsőszinten a visszahúzódó énekesnő negyedik lemezén ügyködik – na meg sok minden máson is. Köztük az EG4 első kislemezének videóját is leforgatta egymagában.

Sokat elárul az emberről, amikor ilyen speciális helyzetbe kerül. Az, hogy hogyan vészeli át és éli meg, árulkodó jelekkel bírhatnak életvitelünkkel kapcsolatban. Goulding is elárulta, hogy nem tartja kifejezetten megterhelőnek az otthonlétet, hiszen soha nem vallotta magát egy társas lénynek.

Nem vagyok egy bulizós fajta, nagyon szeretek fantáziálni a gondolattal, hogy beülünk valahova páran, de az a kevés ember is, ami egy pubban megfordul, nekem már sok.

A színpadon egy teljesen másik szerepet látjuk eljátszani. Mentálisan képes kettéválasztani a munkakörülményeket és hétköznapi dolgait. Ha azt hinnénk, Elena a való életben is dívaként viselkedik, nagyon tévedünk: pont olyan, mint mi. Nehezen oldódik fel, és fél az előítéletektől.

A barátaim tudják, hogy az első tíz percben nagyon kis szégyenlős vagyok társaságban, nem is nagyon tudok megszólalni. Mindennek keresem a miértjét és azon gondolkodok, vajon mit gondolnak rólam.

Hiába, ez a szégyenlősség nem most alakult ki az énekesnőben. Képeken csak magára néz, és meg tudja mondani, mennyire érezte kellemetlennek a helyzetet, amiben meg lett örökítve.

A tesóm küldött pár képet át a napokban a sulis időszakomból. Visszaköszön nekem az a kis visszahúzódó Ellie, aki mindig is voltam. Meg tudom mondani kb mennyire éreztem magam kellemetlenül, már csak a testbeszédemből is.

De ez a külvilág számára nem igazán látszódik, pláne nem akkor, amikor úgy uralja a legnagyobb fesztiválok színpadját, mintha arra született volna.

A Lights c. lemeze egyenesen a legnagyobb sztárok közé repítette. Elismerés elismerés után jött, pont úgy, mint a felkérések egy-egy fellépésre. Azt is megtudhattuk, hogy kellett egy kis löket a színpadra lépés előtt.

Amikor színpadra kellett lépnem, mindig lehúztam egy-két pohár piát közvetlenül az esemény előtt. Féltem, hogy az emberek mit szólnak majd hozzám.

Ez pedig a teljesítményét is befolyásolta. Lehet ez is apropója volt 2012-es, enyhén szólva érdekes fellépésének a David Letterman műsorában. De aztán sikerült előnyére fordítania a szorongást.

Nem akartam, hogy mindenkinek tetszen, amit csinálok, de nem tudtam élni azzal a gondolattal, hogy valakinek nem elég az, amit nyújtani tudok, vagy az, aki vagyok. Ugyanez a helyzet a zenémmel is. Kellett, hogy realizáljam, hogy azokra az emberekre kell a hangsúlyt fektetni, akik értékelnek, mint művész és élvezik a zeném.

De mi újság a jelenlegi helyzettel? Ellie elmondása szerint fogalma sincs, hogy fog visszarázódni a normál körforgásba és újra színpadra állni.

Mivel nem kellett az elmúlt hónapokban több ezer ember elé kiállnom, így teljesen elszoktam tőle. Fogalmam sincs, hogy fogom tudni legyőzni, hogy újra magabiztos legyek.

A tapasztalatok formálták a mai énjét, negyedik lemeze pedig az újjászületés jegyében lát majd napvilágot.

Teljes mértékben jól érzem magam a bőrömben és kijövök saját magammal, amikor egyedül maradok. Sokkal jobban kötődöm a mostani énemhez, mint a régi Ellie-hez.

Az első kislemez neve egyelőre nincs felfedve (pletykák szerint Power címre fog majd hallgatni), viszont a hivatalos kisfilmben Elenát intimebb pillanatokban láthatjuk majd, ahol hatalmat gyakorol saját teste felett – igazán fülledt és szexi kompozícióra készülhetünk.

Öt éve nem tudtam volna leforgatni ezt a videót. Amikor megnéztük volna a végterméket, annyi jött volna ki a számon, hogy én bizony nem nézek ki jól a képkockákon.