Élőszereplős sorozat készül a Percy Jacksonból

Ti is várjátok már?

A Disney Plusra érkezik majd a görög mitológiai lényekkel és félistenekkel foglalkozó, Rick Riordan fantasy regényeiből készülő sorozat.

Az Percy Jackson-könyvek írója csütörtökön feleségével, Beckyvel együtt egy videóban jelentette be az izgalmas hírt, később pedig egy valamivel hosszabb közleményt is kiadtak. Azt már tudjuk, hogy ők ketten most nagy szerepet kapnak az alkotó folyamatban, viszont ezenkívül nem sokat mondhattak Riordanék.

Egyelőre nem mondhatunk többet, de nagyon izgatottak vagyunk az élőszereplős sorozat miatt, ami az eredeti ötkötetes regénysorozat történetét fogja elmesélni, kezdve A villámtolvajjal az első évadban. Biztosak lehettek benne, hogy Becky és én minden szempontból személyesen fogunk részt venni a show készítésében. Sokkal több hírre számíthattok a jövőben, de most sok munkánk van! Öveket becsatolni, félistenek, ez egy fantasztikus és izgalmas utazás lesz!

https://twitter.com/rickriordan/status/1261008593077374977

A 2005-ben kiadott első Percy Jackson-könyvnek 4 további folytatása volt, „A szörnyek tengere”, „A titán átka”, a „Csata a labirintusban” és „Az utolsó olimposzi”. Ha azt nézzük, hogy az első évad valóban az első kötet cselekményeit mutatja be, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a Disney-től egy legalább 5 évados sorozatot kapunk majd.

Korábban Percy Jackson világából két filmadaptáció is készült Logan Lerman és Alexandra Daddario főszereplésével, a Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak 2010-ben, a Percy Jackson: Szörnyek tengere pedig három évvel később, 2013-ban került be a mozikba. Jelenleg úgy tudjuk, hogy a filmekből senki sem kapott szerepet a sorozatban.