Visszatértek: The 1975

Matt Healy zenekara a The 1975, 2013 körül vált ismerté a Chocolate című számukkal, ami után szinte berobbantak a zenei világba. Különböző fesztiválokon léptek fel, többek között a Szigeten is.

Indie-pop és indie-rock zenéket játszanak többségben, és a 80-as évek inspirálták őket. Ez nem csak a hangzásban, hanem a látványvilágukban is megelevenedik, mégsem érződik elavultnak, hanem kellemesen nosztalgikus.

A másik ismertebb, kicsit populárisabb zenéjük a Girls, ami 61 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.

Egyébként 2002 óta zenélnek, de a nagyobb ismertséget csak a 2010-es évek elején sikerült elérnie az angol bandának, azoban az elég erősre sikeredett. Többek között az Arctic Monkeys-hoz is hasonlították őket, de a The Neighbourhood-dal is gyakran emlegették egy lapon. Viszont azon kívül, hogy a zenei stílus hasonló, nem sok közös van a zenekarokban.

Bár mostanság nem sokat hallhattunk róluk, mégis visszakerültek a látómezőbe, hiszen új album is van kilátásban, amely előreláthatólag május 22-én jelenik meg, Notes on a Conditional Form címmel, viszont elsősorban egy friss zenével is kedveztek a rajongóiknak. Áprilisban is adtak már ízelítőt, azonban most is kaptunk a közelgő albumból egy dalt, ami kicsit pörgősebb. Mármint hozzájuk nézve.

Remélhetőleg, amint újra beindul a fesztivál szezon, itthon is megnézhetjük őket.

Nektek hogy tetszik? Várjátok már a visszatérést?