LISTA: A poptörténelem 20 legjobb női kollabja

Íme a 20 kedvenc girlpower himnuszunk!

Hamarosan érkezik az év egyik legjobban várt kollaborációja, Lady Gaga és Ariana Grande közöse, a Rain On Me. Amíg várunk rá, összegyűjtöttük a 20 legütősebb női közreműködést, melyek közül mindegyik egy igazi girlpower himnusz!

Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj – Bang Bang 

Már lassan másfél milliárd megtekintésnél jár a hivatalos videó, ami nem csoda! Hatalas sláger lett a 6 éve megjelent dalból, mely mindhárom előadónak egy igazi gyöngyszem a diszkográfiájában.

Lady Gaga – Telephone (feat. Beyoncé)

A 2010-es év egyik legnagyobb slágere, még a csapból is a két szupersztár közös dala folyt! Az ikonikus videó igencsak hosszúra, 9 és fél percesre sikerült, és a mai napig, még 10 év után is várjuk a folytatást.

Shakira – Can’t Remember to Forget You (feat. Rihanna)

Ilyen az, mikor a latin zene legnagyobb slágergyárosa összeáll a popszakma ügyeletes rosszlányával. Az igencsak erotikusra sikeredett videó már több, mint egy milliárd megtekintésnél jár, ami nem csoda, hiszen mindkét énekesnő iszonyat dögös benne. 

Tove Lo – Really don’t like u (feat. Kylie Minogue)

A svéd világsztár és az ausztrál diszkókirálynő közöse egy igazi meleg, nyári estébe illő sláger. A dalszöveges videót Tove Lo Prága belvárosában forgatta, így a klip is csodaszép látványt nyújt. 

Britney Spears – Me Against The Music (feat. Madonna)

A popkirálynő és a pophercegnő kollabja egy igazi táncos bulihimnusz! Britney a 2003-as VMA fellépésük próbáján mutatta meg a demót Madonnának, aki azonnal igent mondott a közreműködésre. 

Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya, Pink – Lady Marmalade 

Talán a poptörténelem egyik legikonikusabb közreműködése született, mikor a 4 sztár összeállt egy dal erejéig. A szám a Moulin Rouge! filmben csendült fel, és a mai napig meghatározó része a poptörténelemnek.

Rita Ora – Girls (feat. Carbi B, Bebe Rexha, Charli XCX)

Két éve adta ki a négyes a közös szerzeményüket, mely Rita második stúdióalbumán kapott helyet. Roppant személyes dala ez a biszexuális énekesnőnek, hiszen ezzel bújt elő a világnak. 

Ariana Grande, Miley Cyrus, Lana Del Rey – Don’t Call Me Angel

A tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt, mikor a három ikonikus énekesnő megjelentette közös dalát. Egy vérbeli girlpower himnusszal állunk szemben, melynek a refrénjét még jó darabig fogjuk dúdolni magunkban.

Meghan Trainor – Genetics (feat. Pussycat Dolls)

Habár Meghan mellett kizárólag Nicole Scherzinger énekel a dalban, ez egyáltalán nem vesz el a kollab zsenialitásából. Ilyen egy igazi vidám, erőt adó szám, mely arról szól: szeresd önmagad!

Iggy Azalea – Fancy (feat. Charli XCX)

Az elmúlt 5 év legütősebb női rapdalát villantotta Iggy Charlival karöltve, melynek a videója már majdnem 1 milliárd megtekintésnél jár. Nem is csoda, hiszen a Clueless inspirálta klip már önmagában is egy mestermű.

Dua Lipa & BLACKPINK – Kiss and Make Up

A K-Pop banda következő nagy dobása Lady Gagával lesz, az első viszont kétségkívül Duával volt. Nagy hiba, hogy nem adták ki kislemezként, és klip sem forgott hozzá, pedig biztosan még nagyobbat robbant volna.

Beyoncé, Shakira – Beautiful Liar 

Sem Beyoncé, sem Shakira nem tud mellélőni, így ha ketten összeállnak, akkor abból csak tökéletesség születhet, és így is lett. Mindkettejük diszkográfiájában igazi gyöngyszem a dal, és a hozzá készült videó is igencsak emlékezetes.

Saweetie & GALXARA – Sway With Me

Ragadozó madarak soundtrack lemezén több ütős kollab is helyet kaptt, de nekünk mindenképp ez az egyik kedvencünk. Egy igazi odamondós girlpower himnusz!

Charli XCX – Click (No Boys Remix, feat. Kim Petras & Slayyyter)

A brit énekesnő legutóbbi lemezének kétségkívül egyik legérdekesebb dala, a Slayyyterrel felturbózott remix pedig még az eredetinél is nagyobbat szól. Ilyen az, mikor összeáll 3 a korunk legizgalmasabb előadói közül!

Halsey – Strangers (feat. Lauren Jauregui)

Különösen közel áll ez a dal mindkét nyíltan biszexuális előadó szívéhez, a jelentése miatt. Így természetes, hogy videó is forgott hozzá, mely Halsey szokásához híven elképesztő látványt nyújt.

Hayley Kiyoko – What I Need (feat. Kehlani)

A Hayley debütáló lemezén helyet kapó dal egy igazi pörgős popszerzemény! Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kollabhoz egy igazi, történettel rendelkező kisfilmet is forgattak. 

ALMA – Chit Chat (feat. Kiiara)

Idén jelentkezik első lemezével ALMA, aki két éve adta ki debütáló mixtapejét. Az anyagon számos izgalmas közreműködés található, melyek közül szerintünk a Kiiarával közös Chit Chat viszi a pálmát. Egy igazi pörgős dance track, ami bármelyik buliban megállja a helyét.

Brandy & Monica – The Boy Is Mine

A ‘90-es évek egyik legmeghatározóbb r&b szerzeménye kicsit kilóg a listáról, hiszen egyáltalán nem nevezhető girlpower himnusznak. Sőt, a két énekesnő egy olyan fiúért harcol a dalban, aki egyértelműen mindkettejükkel kavart a hátuk mögött! Természetesen ez azért nem teszi kevésbé ikonikussá a számot.

Elliphant – One More (feat. MØ) 

A két skandináv énekesnő nagyon jó barátok, így kézenfekvő, hogy közös daluk a barátságról szól. Egy egyedi, ütős kollabbal van dolgunk, melyet mindenképp érdemes meghallgatni!

RAYE, Mabel, Stefflon Don – Cigarette 

Két éve állt össze a brit feltörekvő előadók krémje, hogy egy trópusi hangzású kollabbal örvendeztessék meg a fanjaikat. És milyen jól tették! A fülbemászó, nyárias szám igazi bulihimnusz státuszt érdemel. 

Összedobtunk Spotify-on egy playlistet még több ütős női kollabbal, hallgassátok meg itt!