Fotó: Jay Maidment/Sony

Valóban halott a „Pókember: Idegenben” Mysteriója?

Illúzió volt Mysterio halála?

A „Pókember: Idegenben” gazfickója, Quentin Beck a saját drónjai által szenvedett halálos sérüléseket, viszont nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a Marvel megölte őt.

Az MCU rajongói számára egy kissé frusztráló lehet, hogy a gazembereket túl gyorsan elpusztítják. Erről beszélnek a Redditen a Mysterio-fanok. Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen agyafúrt szélhámos nem halhat meg csak ilyen könnyen. Most azzal érvelnek, hogy Jake Gyllenhaal karaktere lépéseivel mérföldekkel Peter Parker előtt volt, és mivel szinte az egész film alatt félrevezetett bennünket, valóban elképzelhető, hogy a halála is csupán egy illúzió volt. Lehetséges, hogy a gonosztevő visszatér majd a Pókember-trilógia utolsó részében?

Figyelembe véve azt, hogy Quentin Beck mennyire manipulatív volt a film során, mi simán el tudnánk képzelni azt, hogy minden idők egyik legravaszabb gazfickója

mielőtt videójában gyilkosként állította be a világ hősének tekintett Pókembert. Az Idegenben éles szemű nézői hónapokkal ezelőtt lettek figyelmesek egy rendkívül érdekes easter eggre: Mysterio Peter Parkerrel való első találkozása előtt civil ruhában tűnik fel az egyik velencei jelenet hátterében. Egy elmélet szerint Beck és társai végig követhették Parkert, hogy információkat szerezzenek róla, mielőtt ördögi tervüket végrehajtják.

Még senki sem tudja, hogy mi lesz a befejező rész cselekménye, de a koronavírus járvány miatt még valószínűleg több mint egy évig találgathatunk. Azt viszont tudjuk, hogy az MCU lassan, de biztosan kezd hátat fordítani a képregények világának, és egy dologban teljesen biztosak vagyunk a következő filmmel kapcsolatban: Peternek Mysterio ominózus lejárató videója után tisztáznia kell majd a nevét.

A Sony nemrég bejelentette, hogy a két következő Pókember-film megjelenését elhalasztják, így a Pókember-trilógia utolsó része 2021. november 5. helyett július 16-án érkezik majd a mozikba.

Ti örülnétek, ha Mysterio visszatérne? Feltétlenül tudassátok velünk!