Billie Eilish: túl híres vagyok ahhoz, hogy egyedül sétálgassak!

Az új interjújában, melyet a Dazed magazinnal készített, mesélt Grammy élményeiről is.

Billie Eilish a világ egyik legfiatalabb díjazottja a Grammy történelem során, nem is kevés díjat zsebelt be a mindössze 18 éves énekes és dalszerző.

Most a friss Dazed magazinnal készült interjújában beszélt arról, hogy mennyire nem tartja jogosnak, hogy olyan előadók elől happolta el a díjat, mint egyik nagy bálványa, Ariana Grande vagy Lana Del Rey. Erről az esetről már többször beszélt Billie, de úgy látszik tényleg nagyon frusztrálja, hogy egyik napról a másikra már ilyen díjakért verseng azokkal, akikre eddig csak felnézett.

Hiába, az énekesnő és testvére FINNEAS, Billie debütáló albumának, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go?-nak elkészítésével öt Grammy díjat zsebelt be. Ezzel kettő rekordot is felállított, mégpedig a legfiatalabb díjazott címet tudhatja magáénak, valamint a történelemben először fordult elő, hogy egy előadó kapta meg az est legnagyobb elismeréseit, nevezetesen az Év Albuma, az Év Felvétele, az Év Dala és az Év Legjobb Előadója díjait.

Ott ültem egy kategóriában Ariana Grande-val, Lana Del Rey-el és faszom BEYONCÉ-val. Végig arra gondoltam, hogy én ezt nagyon nem érdemlem meg, nagyon nem. Ők érdemlik meg ezeket a díjakat

– mondta Eilish

Eilish arról is beszélt, hogy milyen kettősségek vannak benne affelől, hogy eddig azért nem járhatott szabadon az utcákon, mivel nem érezte magát biztonságban, most viszont azért mert túlságosan ismert.

Sosem mertem a szomszédságban nyugodtan sétálgatni, mert nem éreztem biztonságosnak… most pedig azért nem mehetek kedvemre, mivel kurvára híres vagyok.

Még mi is emlékezhetünk rá, hogy Eilish azt mormolta bajsza alatt, hogy „ne én legyek”, azaz ne Ő nyerje azokat a díjakat, amiket fentebb is említettük. Az Ocean Eyes énekesnője nem tudott felhőtlenül örülni a sikernek – hiába került fel csak azért a Soundcloud-ra a dal, mivel Bille tánctanárja akart egy dalt, amire kialakíthatnak egy rutint. Aztán ki gondolta volna, hogy ez fogja a világhírnévhez repíteni?

Úgy tűnik a kifejezetten egyedi stílussal rendelkező énekesnő nagyon nehezen birkózik meg a hírnévvel. Csak anyukája fel attól, hogy egy színész, aki lányának adja ki magát, tesz vagy mond valami olyat, ami kettévágja lánya életét és ezzel egyetemben karrierjét is, amiről mindig is álmodozott.

az emberek zöld-fekete parókákat tettek fel a kibaszott fejükre és azt játszották el, hogy én vagyok… felbéreltek mindenféle testőrt és fancy dolgokat egyetlen napra – ez milyen kurva idegesítő már?

– fejezte ki magát Eilish