THE WEEKND: RENGETEGET KÖSZÖNHETEK ARIANA GRANDÉNAK

Az énekes a Variety-nek mesélt az új albumáról, közreműködéseiről, és a koráról. 

Pár hete jelent meg The Weeknd visszatérő, negyedik stúdióalbuma, amely elsöprő sikert aratott mind a kritikusok, mint a rajongók körében. A Variety-nek adott interjúban erről, híres közreműködéseiről, és sötét korszakáról is mesélt az énekes.

The Weeknd a Variety-nek készített fotósorozaton.

Három és fél évet kellett várniuk a fanoknak az új, After Hours című The Weeknd albumra, és egy ideig úgy nézett ki, március végén nem ér véget a várakozás. Lady Gagához és Sam Smith-hez hasonlóan ugyanis a kanadai énekes korongját is el akarta tolni a csapata, ám ő erről hallani sem akart.

Rögtön elvetettem ez a lehetőséget. A rajongók várták az albumot, így úgy éreztem, muszáj kiadnom. Igazi áldás a siker, de engem az sokkal jobban érdekel, hogy a rajongóknak mennyire fontos ez. 

A fanok szeretete mellett a listákon való siker sem maradt el: hazájában, Kanadában, az USA-ban, Angliában, és még számos európai országban is az első helyen debütált az album. Nem csoda, hiszen Kevin Parker és Ricky Reed mellett a slágergyáros Max Martinnal dolgozott a korongon, akivel eddigi legnagyobb slágereit készítették, és akinek a közreműködése igazán beindította a karrierjét. Először Ariana Grande által találkozott a híres producerrel, mikor együtt dolgoztak 2014-es Love Me Harder című slágerükön. 

Arianának köszönhetem, hogy megismertem meg Max Martint, és megmutathattam neki, hogy mire is vagyok képes. Max-al legjobb barátok lettünk azóta, ez kell is ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni.

The Weeknd mindig is híres volt az őszinteségről, ami a zenéjéből árad, ám a mostani lemezen egy még törékenyebb énjét hallhatjuk, amit eddig sosem mutatott meg. Az énekes szerint ez tudatos, bár nem szereti, ha az emberek azt találgatják, vajon kiről szól egy-egy slágere, ami elkerülhetetlen, hiszen híres exei közé tartozik Selena Gomez és Bella Hadid is. 

Eddig is hallani lehetett a sebezhetőséget a zenémben, de ott volt mellette a dac is, tulajdonképpen egy b***d meg a világ felé. A mostani lemezzel viszont kész vagyok megmutatni, hogy ilyen is tudok lenni. Könnyebb azokról a dalokról beszélni, amik csak rólam szólnak, mint azokról, amik más emberekről is.

https://www.instagram.com/p/B-v98xMhQoX/?igshid=8aq8ys42pcsu

Scared to Live című dal részleteket tartalmaz Elton John ikonikus számából, a Your Song-ból, Elton pedig az egekig dicsérte az énekest. Elmondása szerint imádja a zenéjét, és egy vérbeli művésznek tartja. A Faith című dalnak már nem ennyire vidám a sztorija: drogok, fájdalom, ima és halál. 

Ez a dal az életem legsötétebb korszakáról szól, 2013-14 körül, mikor igazán híres lettem. Mindig szétcsaptam magam, és rengeteg személyes problémával küzdöttem. Vegasban le is tartóztattak, mert megütöttem egy rendőrt. Nem vagyok büszke erre a korszakomra.

Most viszont egy új korszak kezdődik az énekes számára, ugyanis februárban 30 éves lett, ami elmondása szerint egy teljesen új kezdetet jelent. 

Azt mondják, a harmincas éveid a legjobbak, mivel ez az, amikor azzá válsz, akinek lenned kell. Ez nem csak egy új fejezet kezdete, de egy új évtizedé is, és úgy érzem, a karrierem csak most kezdődik igazán.