Megérkezett a várt 5 SECONDS OF SUMMER lemez!

Végre megérkezett a hamarosan Budapestre érkező srácok lemeze!

Egy igazi energia-bombát dobtak ránk a srácok a most megjelent CALM-al.

A srácok már három teljes stúdióalbumon vannak túl, mind teljesen meg volt töltve, most viszont egy visszafogott dalszámú lemezt kapunk – összesen 12 dallal kedveskedik nekünk a 5 Seconds of Summer. A CALM nyitódala a Red Dessert egy tökéletes intro, a maga country alkotóelmeivel, na meg persze micsoda dobszólót hallhatunk, igazi himnikus nyitány. Utána pedig felsorakoztatnak pár ismertebb dalt is, melyet hallhattunk már, ha követjük munkásságukat, hiszen a következő 5 dal mind kislemez vagy beharangozó volt, mint például a Teeth, az album egyik fénypontja, a No Shame vagy a szerdán megjelent Wildflower.

A standard, 12 dalos kiadvány borítója

A keményebb, kicsit pörgősebb dalok után egy pár dal erejéig nyugodtabb vizekre utazunk, ahol inkább a belső érzelmek és a megnyílás kap hangsúlyt. Sokszor érezhető a fájdalom és a csalódottság a banda fő-énekesének, Luke-nak a hangjában. Majd a feszültséget, melyet sikerült felépíteniük a dalok során, egyszerűen feloldják, és a tetőpontja a korongnak (a második) igazából a Lonely Hearts c. dalban mutatkozik meg igazán. A lemezt pedig egy újabb lassabb, álomszerű dallal zárjuk le, melyben főhőseink érzéseiket burok nélkül elmesélik – egy órási zúzás után a színpadon is felüdülés lesz majd ezt a dalt a set vége-fele hallani a Budapest Parkban, illetve akinek nem lenne elég, Bécsben is. Reméljük a koncert nem kerül át másik időpontra a jövőben.

A nem egész 40 perces élményt 3 dallal egészítik még ki a korong deluxe verziójában, melyen új dal nem kapott helyet, kizárólag három élő felvételt hallhatunk, melyek a The Vault-ban készültek és videók is készültek hozzájuk.