KÉT ÉVE OSZLOTT FEL A FIFTH HARMONY: MIT CSINÁLNAK MOST A LÁNYOK?

Két éve folytatják külön utakon karrierjüket az X Factorból ismert lánybanda tagjai.

2018 március 19-én, egy Instagram posztban jelentették be a Fifth Harmony tagjai, hogy útjaik elválnak, és helyette szóló karrierbe kezdenek. Ez alkalomból összegyűjtöttük, ki milyen úton haladt tovább, és ki mekkora sikereket ért el a Fifth Harmony korszak óta.

ALLY BROOKE

Ally első szóló dala meglepő módon egy feldolgozás volt, méghozzá a Wham! zeneker karácsonyi slágere, a Last Christmas. Ezután még két kislemezzel jelentkezett, mielőtt elérkezett volna számára az áttörés, melyet a Low Key című dala hozott meg neki. A szám a Billboard Bubbling Under listán a 18. helyet szerezte meg magának, ezt követően pedig még 4 kislemezt jelentetett meg, köztük az idei Fabulous, ám egyik sem került fel a slágerlistára. A most 26 éves Ally idén tavasszal indult volna első szólóturnéjára, ám ezt a koronavírus okozta korlátozások miatt kénytelen volt elhalasztani. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikorra várható az énekesnő debütáló albuma.

DINAH JANE

Dinah eddig 4 szóló kislemezt tudhat maga mögött, köztük a legfrissebb, pár napja megjelent Lottery, ám egyik sem ért el számottevő sikereket, és a Billboard slágerlistára sem kerültek fel. Első EP-je egy éve jelent meg, mely zeneileg egy meglepő váltást hozott a Fifth Harmony-ból jól ismert popos hangzáshoz képest, ugyanis mind a 3 rajta lévő dal klasszikus r&b szerzemény. A 22 éves énekesnő színészként is bontogatta a szárnyait, többek közt egy Netflix filmben, a The After Party-ban is szerepelt. Azt egyelőre nem tudni, első lemeze mikor érkezik, de az biztos, hogy egy erős r&b anyag lesz, hiszen Dinah legnagyobb inspirációi Beyoncé, Mariah Carey és Leona Lewis.

LAUREN JAUREGUI

Lauren, talán a legvadócabb stílusú 5H lány eddig 4 kislemezt adott ki, köztük az Expectations, mely talán Ariana Grande Dangerous Woman dalának hangzásához hasonlítható a legjobban. Áttörő sikereket ő sem tudott eddig elérni, ám egy közös dalt azért felvettek Halsey-val, ez pedig felkerült a Billboard top 100-as listájára. Egy ideig Ty Dolla $ign-al randizott, románcukról pedig számtalanszor beszámolt a sajtó is. Lauren fiatal, 23 éves kora ellenére aktívan politizál, és nem fél hallatni a hangját a számára fontos témákban. Debütáló albuma a hírek szerint még idén megjelenik.

NORMANI 

Normaninak a Fifth Harmony után is bejött az élet. 5 kislemezéből 2 is a Billboard lista top 10 legnépszerűbb dalai között szerepelt, Motivation számát pedig nem mással írta, mint Ariana Grande-val, akivel ráadásul végigturnézta Amerikát a Sweetener Tour keretein belül. Ariana mellett olyan nevekkel dolgozott, mint Sam Smith, Calvin Harris, vagy Khalid, és még egy VMA fellépést is magáénak tudhat. Beyoncé, Nicki Minaj, és Janet Jackson is dicsérő szavakkal illették az énekesnőt, mely rengeteget jelentett neki, hiszen példaképként tekint rájuk. Debütáló albuma idénre várható, és az eddig hallottak alapján biztosan nagyot fog szólni.

CAMILA CABELLO

Camila már másfél évvel a Fifth Harmony feloszlása előtt kilépett a csapatból, mely akkoriban igencsak nagy port kavart. Azóta 2 albumot is kiadott, a debütáló korongja, a Camila pedig a listavezető pozíciót is megszerezte, csak úgy mint a gigaslágere, a Havana. Második albuma, a Romance is az előkelő 3. helyen végzett, a Shawn Mendes-el közös Señorita pedig szinte mindenhol #1 lett. A két énekes között egyébként dúl a szerelem, és igazi álompárt alkotnak. Idén turnéra is indul az énekesnő, és nagyon izgatott miatta, hiszen elmondása szerint az új lemez dalai élőben szólnak a legjobban.