Egy ígéretes, fiatal nő, akiről bőven fogsz még hallani

Az Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman) c. film miatt ismerni fogod, ha szeretnéd – ha nem.

A hazánkban május 28-án bemutatkozó film első betétdala miatt fogsz biztosan felfigyelni az amerikai énekesnőre.

CYN, azaz Cynthia Nabozny 1993-ban született az amerikai Michigan-ben. Mindig is énekesnői karrierről álmodozott, ám többször is elutasították a zenei iskolákból, amikbe az évek során jelentkezett. Szerencsére ez nem törte le szarvát és otthon kezdett bele a zenegyártásba. Debütáló EP-jét a SoundCloud-ra töltötte fel és természetesen nem kavarta fel az állóvizet, majd egy dalát random felkapták – és itt jön képbe Katy Perry is. Micsoda csavar, nem?

Cyn eddig legnépszerűbb dala csak vicc volt az elején

Katy felfigyelt a feltörekvő énekesnőre és elhívta magához, majd nappalijában énekelgettek. Ekkor pedig gyorsan le is szerződtette CYN-t, aki amúgy a szupersztár első leszerződtetett előadója lett. Első hivatalos kislemeze a Together 2017-ben jelent meg Perry kiadójának gondozásában. Ekkor még egy kicsit alternatív, egy kicsit egyhangú, egy kicsit semmilyen zenét készített az énekesnő, majd 2019-ben egy imidzsváltáson ment keresztül, ahol egy belemászott az alternatívabb és dark-pop zenében, amit azóta mesterien művel.

A 2019-es Terrible Ideas óta viszont olyan ívben ível fel karrierje, hogy az hihetetlen. Saját projektjei is felkapottak lesznek és sorra kapja a felkereséseket is. Első kiadott lemezén lévő dalok is azt mutatják, hogy nem csak szórakozni van köztünk az énekesnő. A Mood Swing mesterien tartja a balanszot a pop és az alter-pop, dark-pop stílusai között, példának okáért a Holy Roller, az I Can’t Believe és a Bubble Bath kiemelkedő színfoltok az iparban.

Majd pedig két filmzenét is készített, amikor többen is felfigyeltek rá a bizniszben. Az elsőt a Ragadozó madarak c. filmhez, amiben már inkább a pop zene felé kacsint, de azt is egy kicsit dark-osabb, hátborzongató módon.

Hasonlókat lehet elmondani úgy tűnik nagy áttöréséről is, a Drinks-ről, mely a fentebb említett Ígéretes fiatal nő c. thriller-dráma film betétdala is egyben. Sokan hasonló sorsot jósolnak az énekesnőnek, mint Ava Max-nak, akinek szintén több hónap kellett, mire mindenki Sweet but Psycho c. dalát kezdte hallgatni.

Az Ígéretes fiatal nő május végén érkezik a hazai mozikba. Cyn elárulta, hogy a dal maga először csak egy vicc volt, aztán amikor bemutatták számára a filmet, egyből tudta, hogy a refrén szövegéhez kell írnia egy dalt.