VETKŐZIK BILLIE EILISH ÚJ TURNÉJÁN

Látványban nincs hiány a 18 éves szupersztár új turnéján.

Március 9-én indult útnak Billie Eilish Where Do We Go? névre keresztelt világkörüli koncertsorozata Miami-ban, az énekesnő pedig rengeteg meglepetéssel készült a fanjainak, hogy felejthetetlen élménnyel távozzanak a koncertről. 

Billie 53 koncertet ad a turné keretein belül.

A 22 dalt tartalmazó show a Bury a Friend című számmal kezdődik, előtte pedig egy hatalmas, plafonról lógó ágyból esik ki Billie, olyan hatást keltve, mintha az egész koncert egy álom lenne. A legnagyobb slágerei, mint például a Bad Guy vagy az Ocean Eyes mellett olyan dalokat is előad, mint a Xanny, a Ilomilo vagy a Copycat

A több tíz méteres kifutó mellett egy lebegő színpada is van az énekesnőnek, melyen a közönség felett énekli többek közt az Everything I Wanted-et, de az új James Bond film zenéje, a No Time To Die is felcsendül a koncert alatt. 

Az egyik legsokkolóbb rész azonban mégis az All The Good Girls Go To Hell előtti videó átvezető, melyben Billie melltartóra vetkőzik a hatalmas kivetítőn, miközben a body shaming-ről beszél. Köztudott az énekesnőről, hogy bő ruhákban jár és lép fel, hogy ne tudják megszégyeníteni az alakja miatt, így igencsak izgalmas húzás tőle ebben a formában visszavágni a kritikusainak. 

Szokatlan ilyen lenge öltözetben látni Billie-t.

Ismertek engem igazán? Véleményt formáltok a véleményemről, a zenémről, a ruhákról, amiket hordok, a testemről. Egyesek utálják a ruháimat, egyesek dícsérik. Egyesek arra használják őket, hogy megszégyenítsenek másokat, egyesek arra, hogy megszégyenítsenek engem. De érzem magamon a tekinteteket… mindig. Semmi, amit teszek, nem marad figyelmen kívül. Amíg érzem, hogy bámultok, a rosszallásotokat, vagy épp a megkönnyebbülésetek sóhaját, ha azok szerint élnék, megbénulnék. Szeretnétek, ha kisebb lennék? Gyengébb? Puhább? Magasabb? Szeretnétek ha csendben maradnék? Provokál titeket a vállam? És a mellem? A hasam határoz meg? Vagy a csípőm? A test, amibe születtem nem az, amit akartok? Ha kényelmes ruhákat hordok, nem vagyok nő. Ha leveszem őket, ribanc vagyok. Habár sosem láttátok a testem, mégis ítélkeztek felette, és felettem. Miért? Feltételezéseket vontok le az emberekről a métereik alapján. Eldöntjük, kik is ők valójában. Eldöntjük, mennyit érnek. Ha több ruha van rajtam, ha kevesebb, ki dönti el, hogy mivé tesz az engem? Pusztán a ti szemszögetek határozza meg az értékemet? Vagy nem az én felelősségem a ti véleményetek rólam?

Roppant erőteljes üzenet ez a fiatal sztártól, egy igazán fontos témában. 

Az énekesnő az amerikai szakasz után Európába is ellátogat, így többek közt Berlinben, Párizsban, és Madridban is koncertezik majd. Egy biztos: aki ellátogat Billie turnéjára, az egy életre szóló élménnyel fog távozni.

  1. Bed (Intro)
  2. Bury a Friend
  3. You Should See Me In a Crown
  4. My Strange Addiction
  5. Ocean Eyes
  6. Copycat
  7. When I Was Older
  8. 8
  9. Wish You Were Gay
  10. Xanny
  11. The Hill / Lovely / Listen Before I Go / I Love You
  12. Ilomilo
  13. Bellyache
  14. Idontwannabeyouanymore
  15. No Time To Die
  16. When The Party’s Over
  17. Not My Responsibility (átvezető)
  18. All The Good Girls Go To Hell
  19. Everything I Wanted
  20. Bad Guy
  21. Goodbye