BAD BUNNY KIÁLL A BRUTÁLISAN MEGGYILKOLT TRANSZNEMŰ NŐ MELLETT

Az énekes, akinek szombaton jelent meg legújabb albuma, Jimmy Fallon műsorában fejezte ki támogatását.

Pár napja az egész LGBTQ közösséget sokkolta a hír, miszerint Puerto Rico-ban agyonlőttek egy 27 éves transznemű nőt, név szerint Alexa Negrón Luciano-t, mert az egy McDonald’s-ban a női mosdót használta. Gyilkosai videóra is vették tettüket, melyen a helyi rendőrség szerint Alexa utolsó pillanatai is látszanak, a tettesek pedig nevetnek eközben.

Bad Bunny, a Puerto Rico-i énekes Jimmy Fallon műsorában fejezte ki szolidaritását az üggyel kapcsolatban. Ignorantes című dalát adta elő Sech-el közösen, színpadi viselete pedig nem más volt, mint egy szoknya és egy póló, melyen ez a felirat szerepelt:

Alexát ölték meg, nem pedig egy férfit szoknyában.

A ruhája utalás arra a szomorú tényre, hogy a Puerto Rico-i média egy része szoknyás férfiként utal Alexára, a meggyilkolt nőre. Az énekes, mikor a szexualitásáról kérdezték, így nyilatkozott az LA Times-nak:

Nem ez határoz meg. Végülis nem tudhatom, hogy 20 év múlva nem szeretek-e bele egy férfiba. Soha nem lehet tudni. De jelenleg heteroszexuális vagyok, és a nőket szeretem.

Bad Bunny mindig is kiállt az LGBTQ közösségért, így most sincs ez másként.

Az énekes, polgári nevén Benito Antonio Martínez Ocasio egyébként interjút is adott Fallon-nak, melyben bemutatta új albuma borítóját, ami Yhlqmdlg névre lett keresztelve, és február 29-én jelent meg. A 20 dalból álló korongot lentebb meg is tudjátok hallgatni.