Tíz éves ELLIE GOULDING karrierje

Napra pontosan 10 évvel ez előtt jelent meg debütáló albuma.

A 175 nap múlva harmadik alkalommal koncertezek és negyedik alkalommal jár hazánkban – ugyanis 2018-as slágerének, a Close to Me-nek hivatalos kisfilmjét különböző budapesti helyszíneken forgatták.

Az aranytorkú énekesnő karrierje pedig a mai napon egy évtizedes, hiszen debütáló albuma a Lights 10 évvel ez előtt, ezen a napon jelent meg. Az alkalomra Ellie újra kiadta korongját 6 új remix társaságában, mi pedig karrierjének 10 legjobb dalát szedtük össze.

10. Burn

Ki ne ismerné Goulding egyik legmeghatározóbb slágerét, melyet eredetileg Leona Lewis-nak szántak. Ez biztosan felcsendül majd Zamárdiban.

9. Lights

A karrierjének egyik kezdeti lépéseként megjelentetett dalocska a Lights, mely az igazi világhírnevet hozta meg az énekesnőnek és az amerikai Billboard slágerlistán második helyig kúszott fel.

8. First Time

A Kygo-val közös nóta egyszerre robbant mint az atombomba és édesítette be a fülledt nyári estéket, mint egy kanál fagylalt öntettel.

7. Figure 8

A dubstep és dnb elemekkel kevert pop hangzás nagyon jól áll az igazán törékeny, de belevaló énekesnőnek. A track-en egyértelműen hallatszik akkori párjának, Skrillex-nek a behatása.

6. Your Song

Ellie #1 helyezésein kívül az Egyesült Királyságban ez a dal került még kifejezetten előkekő pozícióba. Az Elton John feldolgozást az énekesnő manapság nem sűrűn adja elő bánatunkra…

5. Love Me Like You Do

Ki ne ismerné Elena talán legnagyobb durranását, mely valójában a Szürke 50 árnyalata c. filmek egyik betétdala volt. Várhatóan a hazai koncert záródala is ez lesz.

4. On My Mind

Harmadik stúdióalbumának, a Deliriumnak első kislemeze volt az On My Mind, melyet hazánkban hihetetlenül pörgettek a rádiók.

3. Animal

Az egyetlen, nem kislemezes dal a listánkon Ellie saját egyik kedvence önmagától. Az Animal amúgy is óriásit szól, élőben pedig Goulding szenvedélye is megfűszerezi.

2. Anything Could Happen

Azaz a “delfinhangos” dal, melyben megmutatja milyen magasra is tud szárnyalni hangja. Az énekesnő a mai napig erre a számra indul be igazán koncertjein.

1. Close to Me

Mi más lenne listánk első helyezettje, mint a Budapesten forgatott Close to Me, melynek videó forgatásán mi magunk is ott voltunk, Ellie maga invitált minket, hogy nézzük hogyan is zajlik egy forgatás.

A cikk apropója pedig ugye Ellie karrierjének 10. évfordulója, melyről az énekesnő úgy emlékszik meg, hogy kiadta a Lights 10-et, melyen remixek és remastered dalok találhatóak.