LISTA: A HAMAROSAN HAZÁNKBA ÉRKEZŐ KELIS TOP 10 SLÁGERE

Egy hét múlva koncertezik Budapesten Kelis.

Az amerikai énekesnő 1999-ben adta ki debütáló albumát Kaleidoscope címmel, idén pedig 20 éves jubileumát ünneplő turnéra indul, melynek első állomása az Akvárium Klub lesz március 3-án.

https://www.instagram.com/p/B5A_92YDip9/?igshid=h7je63ezzmxv

Hogy készüljünk a koncertre, összegyűjtöttük top 10 kedvenc Kelis dalunkat, melyek közül biztosan jópár felcsendül majd a budapesti koncerten.

10. Jerk Ribs (2014)

Érdemes tudni Kelis-ről, hogy a zenélés mellett másik nagy szenvedélye a főzés, legutóbbi albumán pedig ezt a kettőt hozta össze. A korongnak ezért egyszerűen csak a Food címet adta, és jópár dalt is különböző ételek után nevezett el. A Jerk Ribs az lemez első kislemezeként szolgált, hangzásilag pedig, a soul dallamok és a szaxofon kíséret egyfajta visszatérés a gyökereihez.

9. Caught Out There (1999)

Az énekesnő debütáló dala intrójából megtudhatjuk, hogy azoknak a nőknek szól, akinek hazudott a párja. Nem csoda hát, hogy a refrén alatt Kelis dühösen kiabálja az r&b alapra: annyira utállak most! Abban biztosak lehetünk, hogy a Pharrell Williams átal készített dallal a koncerten is megcsinálja majd a hangulatot az énekesnő. 

8. Young Fresh N’ New (2001)

https://youtu.be/mOloCYA2UQE

Kelis második albuma, a Wanderland kétségkívül nem szólt akkorát, mint elődje, és ezt az is alátámasztja, hogy mindössze egy kislemezes dal született a korongról. A Young Fresh n’ New egy igazi pörgős r&b szám, a szirénára emlékeztető zenei alap Kelis hangjával vegyülve pedig biztosan nagyot szól majd élőben.

7. Good Stuff (1999)

A Kaleidoscope album második single-je, az akkor még Terrar, ismertebb nevén Pusha T-vel közös Good Stuff egy igazi vidám, középtempójú dal, melyben Kelis arra ösztönzi kiszemeltjét, hogy ne keresgéljen más lányok között, hiszen a jó dolgok nála vannak. Mint ahogy az album nagy részének, ennek a számnak is Pharrell Williams volt a szerzője, így garantáltan sokáig a fejünkben ragad ez a fülbemászó dallam. 

6. Acapella (2010)

Az énekesnő 2010-es, Flesh Tone névre keresztelt albuma eltért az addigiaktól, ugyanis a megszokott r&b hangzás helyett Kelis az elektronikus stílusban próbálta ki magát. Erről a korongról született eddigi egyik legnagyobb slágere, az Acapella is, mely már több koncertjén a zárószámként szolgált, így szinte biztos, hogy március 3-án az Akváriumban is bulizhatunk a David Guetta által szerzett számra. 

5. 4th of July (Fireworks) (2010) 

A will.i.am közreműködésével készült dal szintén Kelis 5., Flesh Tone című korongján található, és arról szól, hogy a szerelemnél nincs is jobb dolog a világon. A szám a album második kislemezeként szolgált, és az elekronikus alapot a fülbemászó refrén teszi teljessé, így biztosan hatalmasat robban majd a koncerten is. 

4. Bossy (2006)

A Too $hort-al közös dal az énekesnő 4., Kelis Was Here nevezetű lemezén található, és a címe igencsak találó, ugyanis Kelis tényleg megmutatja a számban, hogy ki a főnök. A hip-hop alapra először énekel, majd a refrénben, melyben már a rap stílusra vált, a legnagyobb slágerére is utalást tesz. A dalt egyébként Shondrae Crawford és Sean Garrett jegyzi producerként, és az album első kislemezeként adták ki. 

3. Brave (2010)

Kelis 2010-ben vált el első férjétől, a rapper Nas-tól, akitől egy évvel korábban született meg első gyermeke. Erről szól az olasz DJ, Benny Benassi gondozásában készült dal, melyben arról énekel, hogy mostmár erősebb és bátrabb, mint valaha. A számnak egy akusztikus verzióját is kiadták, ebben egy plusz verse is helyet kapott, és igazán szívhezszólóra sikeredett. Érdekesség egyébként, hogy a Flesh Tone album mellett a Brave a Sims 3-ban is helyet kapott, így a játék Late Night kiadásában hallhatjuk. 

2. Trick Me (2004)

Az énekenő karrierjének igazi áttörését 3. lemeze, a 2003-mas Tasty hozta meg. Az album második single-je, a Trick Me akkora sláger lett, hogy Angliában egészen a második helyig ugrott a Billboard listáján. A dalt a 90-es évek sztárproducere, Dallas Austin jegyzi, aki előtte olyan nevekkel dolgozott, mint Madonna, vagy Michael Jackson. Egészen biztosan lehetünk benne, hogy a koncerten sem fogja kihagyni Kelist ezt az r&b gyöngyszemet, mely mára már klasszikusnak számít. 

1. Milkshake (2003)

Ki ne ismerné Kelis ikonikus slágerét, a Milkshake-et? Az énekesnő védjegyének számító dal nem csak karrierjében, de a popkultúrában is nagy szerepet tölt be, ami nem csoda, hisz 2003-mas megjelenése ellenére a mai napig friss a hangzása, melyet részben Pharrell Williams produceri közreműködésének is köszönhetünk. Kelis legnagyobb slágere lévén biztosak lehetünk abban, hogy a koncerten bulizhatunk majd a pasizós számra, és abban is, hogy a show egyik fénypontja lesz. 

10+1. Bounce (2011)

Habár a dalban csak közreműködő elóadóként szerepel az Kelis, mindenképp említésere méltó a Calvin Harris-szel közös Bounce, mely a skót DJ 18 Months című albuma első kislemeze volt. A dal egy Harristől megszokott, EDM hangzású szerzemény, a brit slágerlistán pedig az előkelő második helyet sikerült megszereznie. 

A fent szereplő számokból összeállítottunk egy playlistet, melyet lentebb meg is tudtok hallgatni, és reméljük, sikerül ráhangolódnotok vele a koncertre. Ha még nem vettétek meg rá a jegyeteket, itt meg tudjátok tenni, mi biztosak vagyunk benne, hogy hatalmas buli lesz, amit nem érdemes kihagyni.