AZ ELMÚLT ÉVEK LEGJOBB BRIT AWARDS FELLÉPÉSEI

Ma este kerül megrendezésre Anglia legnevesebb díjátadója, a Brit Awards. Az biztos, hogy nem mindennapi műsort láthatunk majd, hiszen idén 40 éves a gála. A jubileumi show keretein belül többek közt fellép Harry Styles, Billie Eilish, Lizzo, és az idei Sziget line-up-jában feltűnő Mabel is. 

Készülésképpen összegyűjtöttük az elmúlt évek legjobb és legemlékezetesebb fellépéseit.

LITTLE MIX – WOMAN LIKE ME (2019)

Ha egyvalamit érdemes tudni a Little Mix lányokról, az az, hogy ők aztán tudják, hogy kell egy igazán ütős show-t csapni! Tavaly ezt újra bebizonyították a Brits-en, ahol a 2018-as gigaslágerüket, a Woman Like Me-t adták elő, Nicki Minaj helyett ezúttal Ms Banks-el. A durva koreográfia ellenére egy hang sem csúszott félre, sőt, még egy dance break is belefért a fellépés végére!

RITA ORA – YOUR SONG / ANYWHERE / FOR YOU (2018)

Az albán származású énekesnő hivatalosan is visszatért 2018-ban, és 6 év után végre kiadta második albumát, melyről minden kislemezes dal hatalmas siker lett. Ezek közül hármat is előadott a gálán egy egyveleg keretein belül, és a Szürke 50 Árnyalatához készült For You alatt még Liam Payne is csatlakozott hozzá a színpadon. A gyönyörű színpadkép mellett Rita természetesen a hibátlan vokáljaival is elkápráztatott minket.

DUA LIPA – NEW RULES (2018)

Dua Lipának szinte már védjegyévé váltak az esztétikus és tematikus fellépései, így természetesen 2 éve is ezzel nyűgözött le minket a díjátadón. Eddigi legnagyobb slágerét, a New Rules adta elő, a színpad közepén egy hatalmas flamingóval, és a koreográfiát több tucat táncos erősítette. Ha a táncosokat nem is, de abban biztosak lehetünk, hogy ugyanezt az energiát hozza majd az énekesnő idei Sziget fellépésére is, ahol a neve a headlinerek között szerepel.

MADONNA – LIVING FOR LOVE (2015)

A popkirálynő 20 év után tért vissza a Brits színpadára, ám mégsem teljesen a fellépése miatt lett emlékezetes az alkalom számára. A show része volt ugyanis, hogy táncosai egy több tíz méteres köpenyt rántanak le róla, miközben ő egy magasított kisszínpadon áll, csakhogy az énekesnő nem tudta időben kioldozni a lepel kötelét, így azzal együtt ő is 2 métert zuhant. Madonna állítása szerint nem bírta visszanézni a fellépést perfekcionizmusa miatt, pedig profi módjára kezelte a bakit, és pár másodperc után folytatta is a show-t, mintha mi sem történt volna.

P!NK – WALK ME HOME / JUST LIKE FIRE / JUST GIVE ME A REASON / TRY / WHAT ABOUT US (2019) 

P!nk a tavalyi díjátadóra egy rekordhosszúságú, 11 perces fellépéssel készült, melyben minden trükkjét bevetette. A Walk Me Home-ot még a backstageben kezdte énekelni, majd a Just Like Fire alatt a tetőről ereszkedett a színpadra, melynek a széleit lángok borították. A Just Give Me A Reason alatt egy kórus mellett a Bastille frontembere, Dan csatlakozott az énekesnőhöz, majd a Try következett, amihez még esőt is vittek a színpadra, melyre lézerrel vetítettek. A fellépést a What About Us zárta, és P!nk megmutatta, milyen is egy igazi profi munka. Az biztos, hogy ezt a fellépést nehéz felülmúlni. 

RIHANNA – CONSIDERATION / WORK (2016)

A barbadosi énekesnő 3 éve forrósította fel a téli londoni időjárást fellépésével, melyet legutóbbi albuma, az Anti kezdő dalával, a SZA-val közös Consideration-nel indított, majd előadta gigaslágerét, a Work-öt, mely alatt Drake csatlakozott hozzá a színpadon. Rihanna hozta a tőle megszokott színvonalat: laza, erotikus táncmozdulatok, makulátlan külső, a színpadképet pedig most a fényjátékokra alapozták. Ilyen az, amikor egy egyszerű fellépés is lehet nagyonis emlékezetes. 

THE 1975 – SINCERITY IS SCARY (2019)

A brit banda a tőlük megszokott lazaságot és profizmust hozták el az O2 aréna színpadára. Mögöttük az óriási kivetítőn lakóházak képe jelent meg, miközben a frontember, Matt Healy hátizsákkal a hátán, Pikachu sapkában sétált a színpadon található mozgójárdán, és az öltönybe öltözött zenekart egy élő szaxofonos kísérte. A fellépés összképe így igencsak egyedire és különlegesre sikeredett, ami már lassan az együttes védjegyévé válik. 

KATY PERRY – CHAINED TO THE RHYTHM (2017)

Katy a Witness című albuma első kislemezes dalát hozta el a díjátadóra, mely szövegileg igencsak társadalomkritikai hatású. Ehhez illően a fellépés is ilyenre sikeredett: az énekesnő megannyi fehér, ugyanolyan házikónak öltözött statiszta közül tűnt fel, a dal végére pedig már két, több méter magas csontvázzal táncolt a színpadon. Az egyedi show közben Skip Marley is csatlakozott Perry-hez, így közösen énekelték a számukat. Az énekesnő karrierjének talán legkülönlegesebb fellépése ez. 

Abban biztosak lehetünk, hogy az idei show is rengeteg meglepetést és emlékezetes pillanatot tartogat majd, így érdemes lesz nézni. A díjátadót az alábbi linken élőben követhetitek ma, 20:45-től. 

https://youtu.be/hTQIfYVMBzY