Vigyázz Iggy, Nicki és Cardi! Itt jön Saweetie!

Idén majdnem a magyar közönség is láthatta a rappert.

Diamonté Harper, vagyis közismert nevén Saweetie egy amerikai rapper és dalszövegíró, akit talán Icy Girl, Pissed vagy a most megjelent My Type miatt ismerhet a nagyközönség.

Az 1993-ban született énekesnő édesanyja fülöp-szigeti-kínai származású, édesapja pedig afrikai-amerikai. Gyermekkora nagyrészét Haywardon, Kaliforniában töltötte. A diplomás rapper egy dél-kaliforniai egyetemen tanult közgazdaságot és kommunikációt. Miután elvégezte az iskolát, akkor kezdett igazán karrierjére fókuszálni.

A rapper 2016-ban még csak Instagram-on osztott meg freestyleokat, majd 2017-ben megjelentette első kislemezét Soundcloud-on, Icy Girl címmel, melynek kisfilmje viral lett és több, mint 77 millióan tekintették meg a mai napig. Ezek után nem volt kérdés, hogy valamelyik nagyobb kiadó ne szerződtetné-e le: a rapper a Warner Bros.-hoz csatlakozott saját alkiadójával, az Icy Records-al. Innentől kezdve pedig megállíthatatlanul tört fel, mint a talajvíz.

Nagyon sok feldolgozást készítek-készítettem, de ez az első alkalom, hogy saját dalokat veszek fel. Amikor végzünk a napi stúdiózással és hazaérek, nem akarok mást, csak a saját dalaimat hallgatni.

– nyilatkozta Saweetie 2017-ben

A rapper 2018-ban jelentette meg első EP-jét, a High Maintenance-t, melyen az Icy Girl is helyet kapott, majd érkezett pár kislemeze, például a Pissed, valamint több híresebb dalban is kapott pár sort: így került például Dua Lipa IDGAF vagy Anne-Marie 2002 c. dalába is.

Idén pedig új EP-vel jelentkezett a feltörekvő rapper, mégpedig magához hűen Icy címmel. A középlemezen helyet kapó My Type pedig élete első dala lett a héten, ami felkerült a Billboard Hot 100-ra. A hazai közönségnek is bemutatkozott volna idén a Balaton Sound-on, de ismeretlen okok miatt lekerült a lineup-ról Diamonté.

Úgy tűnik Saweetie lesz a következő nagyszám, hiszen mind tudjuk, hogy a női-rapperek időszakosak, hiába aktívak (vagy egész sikeresek), mindig jön egy újabb, egy másik.