Nicki Minaj lett az egyik legkonzervatívabb fesztivál idei headlinere

Liam Payne és Steve Aoki is fellépnek Szaúd-Arábiában.

Szerdán jelentette be a CNN, hogy Nicki Minaj személyében női rapper fog koncertet adni július 18-án, a Jeddah World Fest nevű nemzetközi zenei rendezvényen a King Abdullah stadionban.

A Koránnak és a szaúdi törvényeknek megfelelően a fesztiválon sem drogok sem pedig alkohol fogyasztása nem megengedett, illetve az eseményen 16 évnél fiatalabbak egyáltalán nem vehetnek részt. Szigorú előírások vonatkoznak továbbá az országban a nők viseletére és viselkedésére is, amelynek a Nickitől megszokott koncertoutfitek és koreográfiák korántsem felelnek meg.

Ennek adott hangot több állampolgár is a Twitteren akik mind Minaj szabad szájú szövegeit mind táncmozdulatait méltatták. Vannak azonban olyanok is akik remélik, hogy a színpadon akár a női egyenjogúságról is elhangzik pár mondat.

A rapper fellépését az tette lehetővé, hogy a királyságban enyhítettek a drákói törvényeken, különösen a nők szempontjából illetve a szórakozás terén, például nem kötelező már számukra az abaya és a hidzsáb viselése, szabadon járhatnak moziba és tanulhatnak autót vezetni.

Nem Nicki azonban az első példa, hogy női előadó koncertezik az országban, februárban Mariah Carey is fellépett már, illetve a közönség meghallgathatta az elmúlt hónapokban a Black Eyed Peas, Enrique Iglesias és Sean Paul műsorát is, két hét múlva pedig a brit ex-One Direction tag, Liam Payne és az amerikai DJ Steve Aoki is szórakoztatja majd a stadionba látogatókat.