Kemény üzenetet rejtett pop köntösbe Taylor Swift

Megérkezett az énekesnő új dala, valamint hetedik albumáról is sok mindent megtudhattunk.

Elég sok, viszont beszédes utalásokkal tűzdelte tele Taylor Swfit legújabb dalát, a You Need To Calm Down-t, mely hetedik albumának, a Lover-nek, ami augusztusban érkezik, második kislemeze.

A You Need To Calm Down Swift ME! című dalát követi, mely az augusztus 23-án érkező, Lover c. album második kislemeze lett. A dal az album előrendelésével és amúgy bejelentésével egyszerre érkezett. A dal főként pozitív kritikákat kapott, amire szükség is volt, miután a ME!-t Brendon Urie-val brutálisan lehúzta az internet népe.

A dalban tömérdek mennyiségű utalás van, melyből alább szemezgetünk. Talán a legérdekesebb (és kreatívabb) az alábbi

And snakes and stones never broke my bones

Melyben Taylor a már-már ikonikus kígyós témát emlegeti fel, a népszerű idézet eredetileg úgy szólna, hogy „sticks and stones…” nem „snakes and stones”. Valószínűleg a kígyó motívumot, melyre az egész reputation korszak épült nem kell bemutatni.

Emellett, Taylor az LGBTQ közösséget is többször megszólítja, például a GLAAD-dal kapcsolatban, a Pride hónappal kapcsolatban vagy a

And control your urges to scream about all the people you hate
‘Cause shade never made anybody less gay

ahol Swift azt fejezi ki, hogy valakit kvázi szexualitása miatt elítélni nem elfogadható dolog, valamint, hogy ez a negativitás nem fogja elrontani más büszkeségét vagy kedvét.

Az énekesnő hetedik albuma, a Lover pedig augusztus 23-án érkezik.