„Itt a világvége, de semmi gond”

Release Date
2019. június 14.
Előadó
Bastille
Cím
Doom Days
Típus
album
Kislemezek
Quarter Past Mindnight, Doom Days, Joy, Those Nights,
Hossz
40 perc
Kiadó
Universal Music Hungary

Doom Days címmel megjelent a Bastille harmadik albuma

Dan Smith és zenekara egy féktelen utazásra hívnak mindenkit az apokalipszis előtt: „minden mindegy”, sugallja már az album címe is.

Extra tartalmakért kövess Instagramon! @musicdailyhu

A Bastille természetesen hű maradt ahhoz az elvéhez is, hogy ne vegyék túl komolyan az egyes műfajokat. A Doom Days-en a korábbinál is jobban elmossák a határokat: a gospel, a house és az R&B is megfér egymás mellett, és persze a tőlük már megszokott módon rengeteg háttérvokált használnak.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a banda egy koncepciótlan lemezzel jelentkezett volna. A dalok tipikus hétvégi éjszakákról szólnak: az alapozástól kezdve, a bulizáson és világmegváltó beszélgetéseken át, egészen a másnapig – amikor ugyebár nem mindig úgy ébredünk, hogy életünk legjobb döntését hoztuk meg néhány órával azelőtt… Minden szám a minket összekötő kapcsolatokat élteti, és arra buzdít, hogy ragadjunk meg mindent alkalmat, amiben örömünket lelhetjük, mert ki tudja, meddig élvezhetjük az életünket.

A Bastille idén nyáron is Magyarországra látogat: augusztus 21-én Zamárdiban, a Strand Fesztiválon lépnek majd fel. Pár héttel ez előtt pedig volt szerencsénk a Pohoda Fesztivál jóvoltából Pozsonyban is megnézni a bandát.

Megosztás: