UPDATE: SPEKULÁCIÓ | SZIGET 2018: AFTERMOVIE | KEDDEN 3 HEADLINER + NEVEK

UPDATE (11. 26.): Mint olvastam, hiányoltatok spekulációkat, így a cikk végére bedobtam pár nevet és egy kis leírást hozzá!

A Sziget Fesztivál kétség kívül hazánk legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja, de gondolom senkinek sem kell bemutatni azt a fesztivált, ami elhozta nekünk Rihanna-t, Dua Lipa-t, Ellie Goulding-ot, P!nk-et, Lana Del Rey-t, Iggy Azalea-t, Zara Larsson-t, Sia-t vagy a Years & Years-t… és még sorolhatnám.

A sokak által várt aftermovie most egy kicsit rövidebb lett a vártnál, de mindig jól esik az embernek egy kicsit nosztalgiázni és visszagondolni, hogy milyen is volt az a Shawn Mendes vagy a Dua Lipa koncert, ami az első nagy fesztivál headline-ja volt az énekesnőnek az életlében, a nyáron. Hamár Shawn Mendes, emlékeztek, hogy mekkora port kavart az ígérete, miszerint lemegy a hotelje előtt várakozó fanjaihoz, akik hirtelen több százan lettek? Ezért később bocsánatot kért, mert természetesen nem engedhette meg magának, hogy lemenjen.

 

Mint tudjuk, a 2019-es szezonban már biztosan érkezik a Sziget Nagyszínpadára az aranykorát élő Ed Sheeran, akire a jegyek 80%-a elfogyott az árusítás megkezdésének napján, szóval aki nem szeretne lemaradni és biztosan nem tervez bérletet vásárolni, ne habozzon. De ha kéne egy kis löket, akkor a Sziget nem is olyan rég jelentette be, hogy KEDDEN új nagy nevekkel érkezik. Pontosabban 3 headliner érkezik, így négy főműsoridős előadót a hétből már tudni fogunk, illetve több, mint húsz név érkezik még! Nagyon izgalmas kedd elé nézünk!

UPDATE (11. 26.): Mivel sokan hiányoltatok specifikusan neveket, akik esetleg esélyesek lehetnek, így egész nap szinte az internetet bújtam, és összeállítottam nektek egy kisebb „esélyes csomagot”, amiben négy részre bontottam az előadókat. Az első a lehetséges előadók: ez azokra vonatkozik, akinek már van legalább egy nyári fesztiváldátumuk Európában. Fontos leszögezni, hogy a bejelentés előtt már nem volt kapacitásom egyesével csekkolni, hogy ki az, akinek esetleg Sziget idején már bejelentett koncertje van. A lényeg, hogy potenciális esélyesként kezelhetjük. A második az az a kupac, akik szinte biztosan nem lesznek idén Szigeten, hiába van legalább egy európai fesztiváldátuma. A harmadik nagy kupac pedig a kérdőjeles előadók listája, ez azokat az előadókat tartalmazza, akik lehetséges, hogy befutnak Európába is a nyárra, de még sehova sem lettek bejelentve. A negyedik pedig azok az előadók, akikről az ég világon nem tudunk semmit, csak annyit, hogy lenne mivel fesztiválozniuk és szoktak is. Emellett, persze sok – sok előadó koncertezik jelenleg is, és fog majd ősszel, szóval ki tudja kik vannak a kalapban, akikről nekünk még fogalmunk sincs. FONTOS: ezeket senki se vegye készpénznek, hiszen attól még, hogy egy előadó nyár elején Európában lesz, nem jelenti azt, hogy marad is, és simán becsusszan majd Sziget-re is, ami köztudottan nyár végén van.

  • lehetséges előadók: Billie Eilish, Kylie Minogue, Florence + the Machine, Foo Fighters, Years & Years, The Cure, Bring Me The Horizon, Robyn, The 1975, Marshmello, Sigrid, Travis Scott, twenty one pilots, Post Malone, Hayley Kiyoko, Armin Van Buuren, Stefflon Don, CHVRCHES, Lewis Capaldi, Stormzy, Solange, Timmy Trumpet, Die Antwoord, Fleetwood Mac, Major Lazer, KISS,
  • szinte biztosan nem lesznek: P!nk, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Bastille, Clean Bandit, Macklemore, Muse, Nothing But Thieves, Thirty Seconds to Mars,
  • kérdőjeles előadók: Troye Sivan, Lily Allen
  • nem tudunk semmit terveikről, de lenne mivel fesztiválozni: Rita Ora, Little Mix, Paloma Faith, Allie X, Anne-Marie, Bebe Rexha, Charli XCX, Jess Glynne, MØ,

Rajtuk kívül pedig természetesen megeshet az is, hogy egy teljesen random előadót (vagy többet) dob be a fesztivál, mint mondjuk Cardi B vagy Eminem, esetleg a több éve nagyon akart Tove Lo.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés,