UP NEXT: JOSIE DUNNE

Josie Dunne amerikai énekesnő és dalszövegíró, zenei stílusa pop egy kis soul beütéssel, dalait üdítőnek, frissnek, hangulatosnak írják le.

Dunne már gyermekként is közel állt a művészetekhez, hisz családjában voltak artisták, festők, táncosok, ezáltal énekelni és gitározni is egyik unokatestvére által tanult meg. Otthon a családja r&b, soul és motown (önálló irányzat az R&B mûfajában, amit Detroit sound-nak is neveznek)  stílusú zenét hallgattak, melyek dalain is érezhetőek. Középiskolás korában kezdett bele énekesi karrierjébe. Egyetemi éveiben Chicago-ban és körzetében lépett fel éttermekben és bárokban, 2014-ban a Warner le is szerződtette. Néhány évvel később, 21 évesen Nashville-be költözött, olyan előadóknak írt dalt, mint Kelly Clarkson és Jacob Sartorious, majd később be is zsebelt egy szerződést az Atlantic Records-tól, általuk jelent meg debütáló kislemeze, az „Old School” 2018 elején. Első középlemeze, a „To Be a Little Fish” június 1-én jelent meg. (LINK)

Az első EP címét az inspirálta, amit Josie is szeretne: egy kis halként élni az életét, mert akkor tudsz növekedni, másrészt esélyed van a nagyokkal lógni, tanulni tőlük.

A középlemez 6 dalt tartalmaz, melyről eddig 3 kislemez („Old School”, „Good Boys”, „Cool with It”) jelent meg eddig, emellett Matoma-val is van egy közös dala, a „Sunday Morning”.

SPOTIFY /// YOUTUBE /// FACEBOOK /// TWITTER /// INSTAGRAM /// WEBOLDAL